For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Jumaat, 28 Ogos 2009

A.K.U & M.O.T.O.R

Adoi...pagi2 jumaat ni aku nak membebel pasal moto la...fyi ni bukanlah moto aku atau moto bf aku yer..Aku pinjam gambo jer...Harap tuan empunya moto maafkan aku eh...Ok, ni nak citer pasal moto buyuk aku tu...tu moto abah aku...sebenarnya...Dah lama aku x basuh moto abah aku tu..berkeladak tahap babun lah tu...Sbb???bukan kedek...tapi...aku x puas hati klu org basuhkan..lagi2 skrg bangla pulak yg banyak kat carwash tu...Aku cuci moto kat carwash tau..harga basuh moto sebiji..RM5.00..murah..tp kurang bersih..CEREWETKAN....tu la sampai la ni x basuh2 lagi...abah soe....nnt rajin2 org basuh ehh....!!!
Moto aku....hermm...dah bagi kat adik aku...bagi???baiknyakan....x la baik sangat.....dulu, aku adalah minah rempuh.(masa slim2 la yer..skrg ni nan ado lah..coz dah debabkan...)..gila babas suka kat moto..lagi2 yg kuasa besar..beli moto besar???huii...aku bukan x mampu..tapi mak aku x bagi beli...sbb mak aku tamau aku merempuh agaknya...
Aku sebenarnya, penah trauma akibat moto ni...Aku penah 2 kali kemalangan teruk sepanjang hidup aku...Syukur padaa TUHAN kerana masaih memanjangkan usia aku lagi...1st excident, aku masa mula2 aku nak belajar bawak moto sendirik..sampai berparut akibat kesan jahitan dibadan aku tu...
2nd time plak..aku kena kat betul2 depan MCM kat Sg. way...wakakakaka...gelak???mana ada...dah la malu gila..pastu, x boleh nak nangis sbb aku pakai contact lence tu...habis kaki aku berparut..ngeh3x...tp sekarang semua parut dah ilang..ditelan usia..Sampai skrg aku x berani pakai contact lence kalau bawak moto..pompuan kan cembeng banyak kalau jatuh moto...senjata utama nk kuarkan....ialah...AIRMATA...korang nak tau..aku tahan air mata sepanjang perjalanan nak sampai umah lepas jatuh moto...siksanya....dah bukak...hua.....aku menangis sbb sakit..tangan calar balar..lutut seluar dah koyak rabak...(suar baru lak tu..)
N now, aku still gunakan moto nak g mana2 tempat yg dekat..yg jauh2 x berani la...paling jauh penah aku redah sampai terengganu..patah pinggang aku jap..masa tu convoy ngan budak2 skuter..pengalaman manis tu...gambo???x der la...semua x der dalam simpanan aku...tu semua kisah dulu2 ma...sendiri mau ingat aaa......
Ape pun..berhati2 dijalan raya...kalau kita x langgar org...mungkin orang yang langgar kita..berwaspadalah...

8 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

kira minah rempit ar ko ni..beb ko brutal..berani bawa...mak salute bebbbbb...ko bawa aku naik moto beb buleh??

Dee berkata...

basuhlah moto tu cepat2..berkeladaknya..kalo malas sgt bila ujan petang2..letak je kt bwah limpahan air ujan...hahaha..

Lyn Yusoff berkata...

dila,
kiranya u tau gak lah erk bwak motor.
Lyn tau gak.. tpi sejak jatuh ngn my cousin smpi skrg i fobia.. takut!!!

adenium berkata...

woiii...motor ke hapa nih...??muahahahahaha

rosmona berkata...

KITE TAU SAPE TUAN MOTOR NIH... HAHAHAH... SAPE2 NAK TAU 20 SEN....

sue berkata...

Ekau jgn buat moto lagu tuh...
buruk siot!!!!

lily lotus berkata...

haha sabar jerlah..berhati2 dijalanraya

Liza berkata...

naik motor ni lebih senang dan jimat, but risiko mmg tinggi, kalau accident, truk gak ler