For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Khamis, 30 Julai 2009

::BADONG XL::

Herm....korang pikirkan???cam ner Amy boleh dapat ikan besar cam gini???cuba lak renungkan cam ner dia nak menaikan ikan sebesar ni...Sebenarnya tuah ayam nampak kat kaki kan??Tuah manusia...huiii..dapat ikan besar..Actually Amy ni ada job sampingan iaitu INSTRUCTOR for casting kat Tg.Malim..Dia jadi camtu pun sbb permintaan dari bebudak PROTON Tg.Malim.



Sebagai Instructor senior, tenaga & pengalaman beliau sebagai pemancing tegar hujung minggu, membuahkan hasil yang diluar dugaan kerana mendapat seekor ikan SEBARAU yang bersaiz BADONG XL..menurut Amy, dia sendiri tidak menyangka kerana ikan jenis ini sebenarnya mampu besar sehingga saiz XL buat masa sekarang ni..Ini kerana kepupusan ikan jenis ini berlaku..Punca sebenar kepupusan berlaku akibat ketamakkan manusia sendiri melalui teknik2 yang keji seperti menuba, mengebom, menjaring & mengaren...

"punya lah susah Amy mengasting(baling-tarik)berjam2.. akhirnya...dapat 1 sambaran yg gila babas kuatnya..sampai lenturlah joran Amy masa tu..fuhhhh...seb baik x patah joran tu..kalau patah..jangan kelip2 dolly kat org tau..Untuk mengelakkan berputih mata a.k.a ikan lepas, drag hendaklah dibuka sikit2...kalau x buka...alamat...meletop la tali pancing Amy..dah rugi..gewang lesap, tali putus..ikan lepas...!!Seb Amy byk experient...sebenarnya, cara2 tuk menaikkan ikan mmg kena ada skill yang baik.."



So, sape2 yang nak berguru ngan dia...sila amik nombor eh....!!!kakakakakaakaka......kena sumpah pulak aku kang ngan AMY...

6 ulasan:

cik syahira berkata...

assalamualaikum kak.

uii. XL betul ni.
seminggu makan tak habis.
wink..wink.

lily lotus berkata...

ok amik no. giliran katne..hiksss

sue berkata...

cayalah amy....puas mkn ikn beso cam ginih!!!!

Dee berkata...

besornya ikan..pd kaki pancing mmg puaslah..

*ayu* berkata...

terbaik la!!!
amy ajar akak fr free can?
:P

daela berkata...

waalaikumsalam...
cik syahirah-
betul2...tapi akk x makan ikan nih...hehehehe...lagi la lama kan??

kak lily-
hahahaha....ni kalau amy baca ni kak..amy marah sy nih..akakaka..nnt sy senyap2 bg no nya ya...wakakakaka...

sue-
hahahaha...amy pun lego kat org..dia pun malas..tu la..aku mintak dia ckp dah bg org..

kak dee-
herm..puas...mmg puas hati..

kak ayu-
boleh..nnt dila tanya dia..nak berapa dulang dr kak ayu..wink3x...