For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Rabu, 1 Julai 2009

::Musim Raja Buah::

"Halooo....doyan2... 10biji 10 hengget"ha...sekarang ni musim raja buah ni kan???Aku mmg adalah penggemar Raja buah ni..Kalau dapat makan..uiii....mmg susah nak berhenti dah..selagi x abih..selagi tu jer..aku teringat2..x kira la..kat mana2 mak aku simpan kan...pasti kena selongkar..melainkan mak aku bagi hint yg buah tu nak campur buat bubur kacang..campur plak isi buah doyan...uiii...aku pulak x lalu nak makan..tatau nape???mungkin sbb aku yg x suka kat bubur kacang ijau kot..mayb..
Project meng-operate buah doyan ni dilakukan oleh aku & my lil bro Arol..Aku g beli ngan dia..pilih2 buah doyan, amik buah laici sekilo, dan balik..Aku beli kat simpang Kg. Lindungan yer..Ada sesape yang tau Kg.Lindungan x?hehehee...kat selekoh tu mmg ada pakcik jual buah doyan tau..Ada yang aci timbang, ada yg jual longgok...yang aku beli ni..ermm...sekilo 5 hengget.So..2 biji 20 hengget.Pastu dia bagi percuma 1 biji..


Pastu..ada budak kena ajih ngan buah doyan ni..tgk gambo kat atas.....


tgk pulak gambo ni...hehehee...isi nan ado...akakaakaka Kena ajih..wehhh....Tapi kira puas gak la..coz, isi nya sedap..manis..lemak..tebal..kuning...uiii..nikmat...Rugi la sape x suka buah doyan nih..
Aku mmg suka buah durian ni...Tapi, aku x suka sambal tempoyak..&...ada lagi tapi..aku suka makan ikan masak tempoyak.Pelikkan???Tapi semenjak 2-3 menjak ni aku kena paksa mkn sambal tempoyak tau..now, ai can eat tempoyak..sbb ada org tu suka makan tempoyak...so..dia suruh aku training makan tempoyak start from now..kang senang dia kata..nak buatkan untuk dia..:)
aduh...ni yg buat nak makan doyan lagi nih..haiz.....

8 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

salam
dear
xchange link yerk?!

rosmona berkata...

uih..sodap ee doyan..

daela berkata...

Sidratul Muntaha-
salam kembali...ok..mo man tai..

rosmona-
aah..sedap!!superb..

lily lotus berkata...

gila gebusss

*ayu* berkata...

terbaik la!!!!!
kenapa tak ajak akak?
*sambil cekak pinggang ala rose*

daela berkata...

kak ayu-
bila nak???aakakakakakaka.....

anggun_fara berkata...

lolaaa..hahahaha...cam knl ja tgn tu..

daela berkata...

anggun_fara-
akakaka...ko kenal jer kan tanagn sape tuh...