For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 8 September 2009

::LAUK BERBUKA PUASA EDISI MAKAN KAT KEDAI::

Salam kawan2...anda teringat pada makanan skrg ni??ker..korang x bangun sahur pg td??jangan kecik hati..ni aku sediakan jamuan mata tuk korang layan jap...air tembikai ngan air teh tarik, mmg seswai tuk menghilangkan dahaga setelah seharian berpuasa kan...??ni la hidangan aku ngan Amy berbuka ari sabtu lepas..kami lebih suka makan nasi dari mkn fastfood gitu..aku teringin makan kat flamingsteamboat kat sunway tu...bila nak g eh laling???Selasa ni...ada yang nak joint x??hahahaha....
Aku mmg jarang2 order yang bukan2 kalau dinner kat luar tau..lauk2 aku ni semua bf aku yg orderkan...Aku selalu makan kat umah jer..mana reti nk makan hidang2 bagai ni..telur bungkus ni dah jadi feberet aku lately ni...sbb ni jer yg buka selera aku nak makan kat luarkan..ada lagi 1 lauk lupa nk snap..ermmm...sup campur..tp aku x suka kalau ada daging...sbb kadang2 dorang x cukup lembut tuk masak daging tu...so...aku ketepikan...lain2 bahan...licin kami kejakan...

Ini adalah lauk kegemaran bf aku...Udang Petai...Petai???ooo..katakan tidak untuk aku..Y???coz aku mmg x boleh telan petai ni...sok2 kot jual jus petai aku cuba la try kot...tekak aku ni mmg x penah try petai..sbb masa aku kecik2 mak aku x bagi anak2 nya melantak petai...kecuali adik aku arul...weeee...dia suka petai...dalam famili aku dia sorang jer yang jadi waris mak & abah aku sbb kuat melantak petai...sama macam amy jugak..hari2 makan petai pun dia suka kot.. x per...1 hari nanti aku pelan2 belajar mkn r...bukan susah pun...telan jer kan???

7 ulasan:

pearl'E.J berkata...

sambal udang petai laa sodappppp... :D

Mimy Hamid berkata...

sambal petai udang kalau ada ..pehhhhhhh..tak cari yg lain

Lyn Yusoff berkata...

sedapnyer...
dila, i pun tingin nak mkn steamboat kt sunway tuh.. tapi tkde lah kawan2 nak layan same..
huhuhuhu

Dee berkata...

dee kalo petai yg isi tu kurenglah..tp kalo yg ngan kulit tu laju je..dulu2 pun cam daela gak..x usik pun petai tu..hehehe..

daela berkata...

kak E.J-
mmg ramai org kata sedap...dila jer x berani nk test lagik..

mimy-
mesti ko pun ketogeri suka petai nih..

lyn yusoff-
jom..kita berjimba kat sana..bila2???

Dancing Pena berkata...

Ahh....sheedaaap nyeeeee

daela berkata...

dancing pena-
uiii...ko reti mkn petai ker ezi???akakak...aaa...