For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 31 Mac 2009

LUNCH TIME CUTI..




haloo...citer aku kali ni adalah bab makan...(bukan kah bab makan ni aku selalu tempek kat sini....)herm..sedapnya makan grill2 mcm ni kan???ni pict atas ni..adalah resepi aku..sikit punya banyak la aku letak majerinnya...membebel mak aku tgk majerin nak buat kek nya aku kerjakan...soe mak!!! ( "Sila buang minyak yang berlambak tu yer....jerit my lil bro")
Idea nak menggrill ayam,lamb n beef ni..adalah dr lil bro aku..sibuk nak test menggrill dalam oven baru mak aku..Yang ayam ni aku x mo grill sbb klu grill kan lambat..take time k..tuk masak...so..aku pun grill jer lah atas kuali burger...ha...kan cepat..


Kepak ayam ni pun aku gak yg grill...ada rupa cam hangus2 sikit...maklumlah...aku ni bukannya terrer masak sangat..lagik2 yg grill2 ni..Aci taram jer..janji masak sudah..



Ha...yg dalam foil tu lah lamb n beef...sedap tau...x sempat nak snap masa bukak foil tu...sumer dah lapar giler masa tu...dlm oven jer 1 jam setengah..tu pasal la kebulur..yg dalam mangkuk tu pulak kari kepala ikan yang mak aku masak...sedapnya.. Dalam mangkuk yg hitam yang nampak sudu tu...adalah black paper sos...ha...yang ni buat sendiri...
jangan ada yang terliur pulak...

4 ulasan:

rosmona berkata...

kim salam kat makcik yg masak kari 2 ekk..cakap kat die kalo rajin masakkan la utk saye yg kire ala "anak" die jgk ni...

daela berkata...

rosmona-
ahahaha....jemputla dtg umah yer...

Umi Mia berkata...

uishhhhhhh..sedapnyaaaaaaaa..nyumnyumnyum

daela berkata...

kak rose-
mmg sedap ...bila GBM nak buat cam ni pulak???best nih..