For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Khamis, 12 Mac 2009

Al-Fatihah...

Salam sejahtera..

Semalam..bersamaan 10/3/09..2 kejadian yang sedih berlaku dihadapan mataku..2 insan telah dijemput PULANG ke RAHMATULLAH pada hari yang sama..Semoga ALLAH menempatkan kedua2 Hambanya di tempat SOLEH & SOLEHAH..
Tika hujan RAHMAT petang selasa lalu...Aku ngan keluarga dikejutkan dengan kematian seorang nenek yg tinggal berhampiran rumah aku..Aku ngan mak aku segera hendak menuju kerumah nenek tersebut..sedang aku mengenakan tudung, dtg 2 jiran aku memberitahu yang nenek tu...dah meninggal 2 hari lepas...Hati aku masa tuh...hooo...sedih nya...x terkata..paling buat aku tersayat hati...bila dgr nenek tu mati ngan tangan berikat.....woooo.....sangat kejam u all..Aku ngan mak aku...terus terduduk...x jadi nak melawat jenazah...bukan sebab takut...tp...entahlah...lagipun polis & wartawan bagai dah mula memenuhi ruang tingkat umah dimana arwah nenek tu dibunuh ngan kejam...
Aku mula lah rasa pelikan...sbb apahal lama sgt polis buat pemeriksaan..Aku n my lil bro pun mulalah nak jadik polis pencen gak..Aku pun p naik tingkat kejadian..mmg ramai giler org waktu tu...reporters sumer ada aku rasa..hiks...glamour jer aku rasa...walhal....niat aku nak tgk keadaan jer..Bagi aku nenek tu mmg x ada musuh..dia seorang yg baik..nenek juga dikenali sebagai tukang urut, yg paling best semua org kat tempat aku dok ni kenal nenek tu...siapa yg penah di urut nenek tu..pasti akan teringat urutan nenek tu..walaupun aku sendiri x penah rasa..tp..mak aku ckp sedap...Semoga jasad nenek tenang disana...
Pas aku blk umah...mak aku plak call...katanya ada 1 lagik kematian...hati aku...mcm nak jatuh pun ada..hilang kejap pun ada...adik best friend aku masa sekolah dulu meninggal dunia mlm tu jugak arround 9pm..Aku mcm baru jer jumpa arwah kat keta nya..Aku n my 2 lil bro bergegas plak g hospital PPUM..Famili aku n famili arwah kenal since aku standard 4 dulu...lama kan??korang bayangkanlah masa tegah kecik2 dulu..cuma bila dh besar2 gini seganlah...tp..borak...ttp boleh berborak..Arwah meninggal akibat sesak nafas dlm usia 26thn..Akk arwah ngan aku sebaya..Bila sampai jer kat spital..aku tgk mak arwah menagis sedih..aku pun rasa apa yg mak arwah rasa..aku pun x dapat kawal air mata juga..
Titiba..baru aku perasan akk arwah x der masa tu..aku terus tarik adik pompuan arwah ketepi..dia ckp..Along(akk arwah) x dapat dihubungi..so...sejak arwah kat situ..maknanya akk arwah tatau yg arwah dh meninggal k..Lagik bertambah sedih la k..aku,kalin n my lil bro segera n sedaya upaya cari umah akk nya tuh..padahal...sikit pun tatau kat mana Along tinggal..yg aku tau..Along dok kat Shah Alam...(besar siot...shah alam seksyen 27 tu...)last2 aku tarik gak mak arwah..n tanya...sib baik maknya ingat...tu pun hint2 jer..mak arwah kata umah Along kat ngan kilang coke..pastu umah tingkat 15..blok x ingat..tp..blok yang tengah..pintu umah...pun x berapa ingat juga...(lu pikirla mcm mana aku n lain2 cari along mlm tu)..
Aku mcm was2 juga nak bagi salam kat umah org mlm2 tu..tp,demi famili arwah..akhirnya aku berjaya jumpa Along...Ya ALLAH...SUBHANALLAH..ALLAH MAHA BESAR..
Sedihnya masa tu...Along pun mcm x boleh terima yg arwah dah x da...namun, bila sampai semula di PPUM..barulah Along REDHA..
Aku..juga turut terasa dengan kehilangan Arwah untuk selama-lamanya..
Semoga ALLAH S.W.T mengampunkan dosa mereka..AMIN..

10 ulasan:

rosmona berkata...

Al-Fatihah...semoga roh2 mereka ditempatkan bersama org2 yg beriman..

ayumadura berkata...

Al - Fatihah ..semoga roh2 mereka ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..
Kesiannya kat nenek tuh..sedeh sgt.. rasa cam nek nangis je masa dyla citer td..
off topic> besh arr blog u ni heheheehe..i like!!
dr td duk baca blog ni, seb baik keje da siap tau..kalu tak cik Azly ku mengamok lak, tp dia takde..kekekekeke..
Dyla...nanti update lg tau.. chow cin cau

adenium berkata...

semoga roh mereka dicucuri rahmat....

daela berkata...

rosmona-
AMIN..

ayumadura-
thanks ayu...coz sudi melawat yer..

adenium-
Semoga...sentiasa dicucuri rahmat..

Casper a.k.a wifee en.atan berkata...

Daela
Alfatihah untuk arwah nenek & kwan Daela. Kesiannya siapa lah yg bertanggung jawab buat macam tu???

Mujur jugak Daela jumpa umah Along..kalau tak tak tau macam mana kan??

daela berkata...

kak casper-
tah la kak...semoga org yg melakukan...akan menerima balasan di dunia & akhirat...

yg along tu pulak...mmg terbuka pintu hati tuk segera menemui rumah nya...

lily lotus berkata...

syahdunya baca entry ni..
semoga mereka aman disana...

atty's berkata...

al fatihah..

daela berkata...

thanks kak lily n kak atty...

adie-ishmael berkata...

alfatihah...semoga pembunuh nenek tu dibalas Tuhan