For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Rabu, 16 Disember 2009

::My Spy:: review filem yg aku tgk






Salam pagi Rabu yang cerah kawan2...Apa macam syok tdo mlm td?Aku...hu.....pedih2 mata lagi ni...Sbb malam td bermid-nite ngan Amy coz layan citer my spy ni...Korang dah tgk?Citer ni bagi aku adalah citer kelakar n Action gak..Kalau x silap aku citer ni Arahan Aflin Shauki dan terbitan dari 3 beradik yang Gempak iaitu Norman , Yusri & Edry..Dari mula-mula citer ni...Asyik ketawa dan ketawa..

Ac Mizal sebagai AJ @ Ahmad Junaidi wataknya sebai seorang yg buta warna aku rasa..Dia ni bercita2 nak jadi polis macam Arwah Bapak nya..Watak Si AJ ni mmg kelakar n kadang kala ada sedikit kebodohan yang terlampau...coz dia mmg seorang yg tidak pandai mengikut jalan cerita.Mana aku tahu??haaaa.....dia amik PMR x lulus...heeeeee....Paling best bila kete abg salleh pancutkan minyak cap kapak kat mata dak AJ tu..

Harun Salim Bachik sebagai Salleh, dia ni seorang Bekas anggota polis Pencen..dah lama retired...Tapi x reti2 nak duduk diam2 kat umah..Ada jer kes2 yang karut marut dia nak tolong selesaikan..Tapi..semua x selesaipun..jadi haru biru adalah..Salleh juga adalah pakar mencipta barang2 yang agak mengarut sabagai perlindungannya & senjata..


Kisah citer ini adalah Mengenai seorang Datin, lakonan Maria Farida yang HOT tu..dia adalah ingin bercerai ngan hubby dia lakonan Ridwan Hashim sebagai Datuk J.Tapi masih lagi mencari saperkah perempuan simpanan Datuk J.Datin menggunakan Khidmat AJ & Salleh untuk mendapatkan 1-2 keping photo aksi2 Datuk J bersama perempuan simpanannya...

AJ & Salleh mengekori Datuk J hingga ke Langkawi..(eeeeiii..macam tau2 jer yang aku pun nk g sana heeee...) Namun disebalik itu, Datuk J rupanya mempunyai niat jahat ....Datuk J mengupah dua Kembar lakonan Daphen Iking & sorang lagi x ingat namanya...untuk mencuri Lukisan yang USD40 million...Watak Hanna Tan yang sungguh cute miut tu...mmg seswai tuk jadi pompuan simpanan lelaki2 kaya...tapi tu bukanlah diri Maria Sebenarnya...Dia Polis Interpol rupanya...hehehehehe...

Korang jangan lupa saksikan citer ni kat pawagam....

12 ulasan:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

kebizian membataskan waktu cik yanie gebu nak pi tgk wayang

haihh...dah bnyk muvee ketinggalan nih

tgk MY SPY ni mcm kelakar jer..

=}

Mimy Hamid berkata...

dah banyak aku dggr komen positif dari orang ramai citer ni..maknanya leh layan la ni

applemintlady berkata...

cool..
xleh miss ni tgk afdlin shauki direct..
harus pergi.

daela berkata...

cik yanie-
tu la...kita nk berjimba pun x sempat...cik yanie buzy bebeno...x per...next year..hiks..

mimy-
betul nok..baik ko lekas2 g layan..

al-farano-
heheheheehehe....

atty's berkata...

udah tgk ..tingat skrip nie
"Assalamualaikum abang salleh ..abg salleh hensem lah ari ni .." wakakkaka..kete myvi salleh pandai bercakap ..

MY HEART berkata...

macam kelakar jer....heheheh...

Dee berkata...

nk tgk gak..mesti best..

ina mail berkata...

Harun salim bacik pujaan hati akak.Arwah Salim Bacik pakwe tak jadik.

lily lotus berkata...

rajinnya layan movie ni..tapi mmg cam best ekk

Liza berkata...

anak2 dah mintak bawak tgk citer nie, maybe next week kot

Aujinz berkata...

Dah tengok awal awal hari first tayangan malam seblom bertolak ke Labuan..

memang melegakan kepala yang sarat..ahaks..

norhaizan berkata...

erm..nampak best jer crita ni..nak g tgk la..tambahan lak aflin yg direct..mesti klakar giler..