For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 9 Jun 2009

Y.u.e.n & GBM

Akhirnya, dapat gak hajat ai ajak kakak2 GBM n budak kecik g makan2 kat yuen.Event banyak nau halangan, berjaya jugak kami tepis bersama.Sepakat membawa berkat..musim2 cuti sekolah ni..banyak nau aktiviti mak2 dara GBM ni..Anak2 dara apatah lagikan???Full jer program tiap2 ari..

Sebenarnya ada kejadian yg aku rasa mcm ngeri jer nak bg tahu..Ahahaha..bagi aku gelak jap..Ok,story nya gini....Aku mmg selalu booking kalau nak g YUEN tau...Pastu, aku akan book dalam 3pm cam tulah pada ari yg sama..Tup2,time aku n GBM nak g dinner kat sana mlm tu..booking penuh.Aje giler aku mengagau..dalam otak aku ligat berpinar memikirkan masalah book dah penuh..Uncle kat YUEN tu kata..if u x booking masih boleh dapat table..tapi..kena datang awal..sbb separuh under booking, separuh under open..Ha...aku terus jer melompat ikut sue balik..n sue telah anta aku kat YUEN tau..Harus tengok jam masa tu..baru pukul 5.30pm.Padahal nak dinner arround 8pm..jenuh aku jadi PAK PACAK kat sana...wakakakaka....

enaf story pasal tu eh..Tu muka kak ros mcm dah kenyang jer kan..Walaupun kak ros orang ke-3 yang datang..aku upload gambonya dulu la..sbb pict ni nampak mcm best jer..steamboat tgh full dlm tu..Pastu kak ros pulak tadah buat muka suci murni..

Kaklong n dak kecik ni...Adalah ke-2 & ke-3 sampai..Hauk jer kak ayu..dia gelak beso bila aku cakap aku tunggu kat sini dah mcm tunggul kayu...klu kak ayu lambat 5 minit lagi mesti aku pun bertukarkan..wakakakaka...Dak kecik tu, aku boleh accept,sbb dia dtg dr soromban..nun di sinun..Tapi..mcm terkujat gak..coz dia sampai awal..

Masa ni pulak..kitorang dinner ber-4 dulu..Lapar giler klu nak tau..Dah la lunch kat offc buah betik sepotong.Harus...kelaparan.Kak ayu, kak ros & yan pun masing2 perut kosong..apelagi..kitorang makan dulu la...dalam masa yg sama mak angkat kitorang otw dtg sini..Sorry mak angkat...anak2 mu kelaparan..tapi, masih mkn sopan santun walaupunkan...

X lama pastu, mak angkat pun datang..dengan senyuman manisnya...Adoi...mak angkat kitorang ni mmg cun betullah..Senyuman sambil menyilangkan tangan adalah sesuatu... masa dinner tu..kalau korang g tgk blog2 GBM yang lelain pun mcm ni juga gaya mak angkat bergambo..x silang tangan, tutup mulut ngan tangan...ahahaha....abg bib..abg bib...berkuasa veto betul kan???

Mak angkat datang ngan Sid & adik sid, salah sorang dr GBM gak..manalah pict sid ni..nan ado pulak..ada2..tapi kat bwh..sbb..ten..ten..ten...

After dinner tu, biasalah..mak angkat n anak2 nya...mmg selalu ada seisi pembahagian harta..Kalau kat yuen mmg x boleh nak buat mcm tu..nak berborak pun kena jerit2 baru boleh dgr..n kadang2 boleh salah dengar...ni kan pulak nak berborak...harus lah..keluar dari yuen kan.Lagipun, bg can pada umat nusia yg menunggu nak masuk makan kat yuen pulak..

Kitorang jenjalan cari kedai tuk lepak2..ha..jumpalah kedai yg akan coming soon bukak.kat situ jer yg ada tuk lepak2..yg lain nan ado..Aku yg mmg org sunway pun x g lepak2 kat sana..Harus GBM maafkan atas segalanya..Aku bukan kaki berjalan kat tmpt sendiri..

Aku mmg jarang2 pompuan bagi bunga...Tapi mlm tu, kak ros telah memberi semua GBM bunga ros..Mungkin sempena namanya..Atau pun secantik bunganya!!!Aku dapat warna ping..Mak angkat haruslah diberi penghormatan warna iaitu RED..yang lelain kuning,putih..

Titiba, ada jejaka datang pulak..siap tlg mak angkat snap pict kat hp mak angkat.Bojeng ni ada date kot ngan budak kecik mlm tu..Sian dia...lapar..Gf nya masih pot-pet2 ngan GBM..Harus bersabar ya..jeng!!!

Seisi seterusnya adalah memake-upkan sid..Uiii...Mak angkat kitorang dah terror make-upkan orang..(upss....GBM jer yer..n gegirl)Mmg mcm pro siott..siap ajar kitorang lagi..Thanks mak angkat..sangat suka dengan teknik2 ajaran dari mak...wahhhh...mak ko...!!!

Benda2 yang bertabur atas meja ni...semua ada dlm beg mak angkat tau..tah ape2 jer dlm beg nya tu..semua ada..Patut la beg mak berat..Macam2 ada..lagi2 pulak skrg ni mak angkat ni suka bermake-up.Jadinya...bagai2 benda dia usung sana-sini..

After make-up2..borak2..kitorang pun balik..Thanks pada kak ayu coz selalu tumpang kan dila setiap kali perjumpaan...

1. Sid

2. Rose

5. Yan
6. Mak Merah the Mak Angkat

11 ulasan:

momguess berkata...

mmg best mkn kat yuen nie
yg paling best kepak aym
tapi nak nungu yseksa yang amattttttttt

rosmona berkata...

uiiii... sodap...

Umi Mia berkata...

ahahaha...I like....gambar I yg first...suci kan...lalalalala...

Thanks Dila sbb belanja...

Yang benar,

Anak Angkat No. 2

daela berkata...

momguess-
betul tu momguess...hazab banyak..tapi sbb dah selalu sgt g sana..x kisah pun dah kat kepak ayam tu sebenarnya..heheheehe..

rosmona-
asyik sodap ja ekau ni...bila nak open table kat sana?

kak rose-
suci..wakakaka...mo man tai kak rose...uppss..anak angkat no.2 yer..hehehehe..

Liza berkata...

amboi, bling2 k red, dari jauh dah nampak...

nak kena try tempat nie, slalu gak dgr about this place

daela berkata...

kak liza-
harus kak liza...ahahaa....bling2..bling2..

MY HEART berkata...

Macam best je makan steamboat. Yuen tu kat mana ek daela??

daela berkata...

My Heart-
Yuen tu kat bandar sunway..belakang Mc Donanld bandar sunway..hehehe..

ina berkata...

sedapnnya. kenapa tak ajak akak makan sekali?

atty's berkata...

uit sedapnya tgk udang dlm tuh renang2..huhuhu lapo nih..

lily lotus berkata...

bestnya! blurp...alhamdulillah...