For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Rabu, 3 Jun 2009

Mari belajar...Iron Tudung ngan SPRAY KIWI

Hari ni aku murah hati jer nak kongsi pengalaman ngan korang semua...Korang mesti penah tengok benda ni kat pasaraya.Selalunya dorang yang keje kat pasaraya tu letak benda ni kat bahagian Peluntur pakaian,sabun basuh kain,pelembut pakaian...Kadang2 kita selalu nampak benda yang pelik2, tapi kita x penah beli @ guna.Macam benda ni..Mungkin sesetengah pompuan jer yang ada gunakan benda ni..atau lelaki..atau pun bibik korang kat umah kan???
Yang mana dah penah guna atau sentiasa pakai benda ni..Mcm aku, mmg kena sentiasa ada stock kat umah.Bagi aku, ni adalah keperluan..yang aku akan beli tiap2 2bulan sekali..Nampak jer kecik kan tapi sebenarnya sebotol ni dalam 500ml.Pastu harga nya pulak arround RM7.9++..tengok brand gak.Selalu aku guna KIWI ni..kat pasaran mmg banyak brand tuk Easy On IRON ni..

Cara2 nya cam ni..memula korang gosok tudung cam biasa.Pastu bila korang spray la kat line tengah antara lipatan tudung korang tu..Pastikan korang x gosok bahagian tengah tu yer..klu x...kelepet giler la tudong korang kang..


Korang agak2 la jarak tudung ngan spray tu..kalau brand KIWI ni dia x berapa banyak kuarkan kanji..So..mmg senang giler..pastu pastikan papan board korang tu x luntur...Kang ada pulak corak bunga tabur kat tudung korang kan..Sebaiknya korang lapik ngan kain yg x der corak2 okies???

Ha...dah siap pun aku gosok.Aku x gosok depan tudung tu...Sbb aku nak bagi tudung aku dalam keadaan lonjong..Sbb muka aku dah bulat kan????
Dulu, aku mmg x reti pakai tudung.Aci hauk jer..Gosok pun ala kadar jer..Pastu Aku selalu tengok kawan aku Jasmine ni,dia pakai tudung kemas sangat.Siap pakai helmet...Nak tanya segankan..Tapi bak kata pepatah..malu tanya sesat jalankan..so aku tanya lah dia..den dia recoment benda ni kat aku....So..sangat berguna..now aku nak kongsi ngan korang2 pulak..

See...Aku dah siap..senang jer..Kalau korang x mo beli spry ni pun korang masih boleh guna Lilin.Korang beli lilin yang panjang tu...(pastikan yg putih yer..tok sah beli hak kaler2)pastu korang sapu kat tudung korang..Haa...pastu korang kena gosok pakai iron sikit2 atas lilin supaya tudung tu keras..Pastu..korang dah boleh pakai tudung macam biasa...Kalau guna lilin, korang boleh nmpk beza sikit.Sbb lilin akan tinggalkan kesan pada tudung.Korang cuci banyak kali pun tetap ada kilat2 kat tudung korang kan..Tapi kalau guna spray ni..x der apa2..Bila korang cuci terus hilang..best kan???Selamat mencuba...coolkan..

11 ulasan:

Mr & Mrs MonDoK berkata...

.:: Thanx for drop by my blog.. Ahakz!!! Nie perrgghhttua yang amat berguna... Hiks!!! ::.

daela berkata...

Yeah..welcome...mmg..menh la kita kongsi segala pengetahuan dlm dunia blog

Casper a.k.a wifee en.atan berkata...

alahai comei la anak dara sorang tu....

Dila akak la ni malas nak pakai tudung yg beriron. Huh tak kose segan nak iron dah. Pakai yg ada awning tu tak yah iron .ishh malas tak tau nak buat apa laaaa

ayumadura berkata...

wah bagusla ko dila..
even tho aku x pakai tudung..but its really useful, u know..
sbb kalu kita g visit org meninggal ke, masuk masjid ke kan..kenduri ke, tetap aku pakai tudung.hehehhehe..so akan ku cuba tip ini di rumah...

patotla..tudung ko cantek je..kemas & licin..(alaaa ko pun cantek gak) hehehe

next entry share lg dila any info..aku suka suka suka..
thanks dila.

daela berkata...

kak casper-
hehehee...tq..malu ai..sb akk kata i comel!!Dila klu pakai tudung yg ada awning tu...makin bulat la...so x mo pakai...

ayu-
hehehe...nnt aku bagi tips yg lain pulak..bleh kita share2 kat sini kan???thank ayu

Mr & Mrs MonDoK berkata...

.:: Huhuhu!!! Tudung ada awning, me tak boleh pakai langsung... Macam hampeh jek muka... Wakakka!!! ::.

daela berkata...

Mr.amp;& Mrs Mondok-
hahaha...samalah kita..bughok jer rupanya nnt,baik pakai tudung biasa jer lakan..!!!

zaty izzaty berkata...

Spray kat line tengah antara lipatan tudung tuh kat bahagian tudung yg mane ????

Tanpa Nama berkata...

Kt ne ad jual fabric starch

Tanpa Nama berkata...

Kt ne ad jual benda ni.dh cri tpi xde la

daela berkata...

Cik Anon yang baik hati,

Maaf kerana saya terlewat membalas pertanyaan.

Cik Anon boleh dapatkan di pasaraya dibahagian clorok & seangkatan dengannya, macam macam jenis ada brand yang sekarang ni.

nanti, di lain entry saya cuba snap & publish di entry akan datang.

terima kasih.
(Cik Anon memang x der nama ea?)