For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 9 November 2010

Family Day At Universal Studio Singapore

 

Salam...
See...ramai tak ahli kelab Company aku sekarang ni?
Ramai tak ramai sangat la..
Lain lain nampak penuh tu adalah spouse dan anak anak staff.
Memang betul betul enjoy this year seyhh..
Ucapan ribu ribu terima kasih pada Cik Sue yang organize this trip.
Dan juga travel agent PANORAMA yang telah bertungkus lumus selama 3 hari 2 malam
mengaturcarakan seluruh trip dengan berjaya.
Ini adalah acara kemuncak trip.
Berjalan sakan dalam USS( Universal Studio Singapore) sampai lebam.
Sampai longot kulit aku weii..
Berbelak belak bila balik hotel.
Suhu kat sana memang panas. Nasib baik sebelah laut..Ada gak angin angin bayu laut melintas.
Kalau tak, confirm semua kepanasan..
Setiap kali trip, kitorang semua dapat T.
Tahun ni color Putih suci.
Tahun lepas hijau daun pisang.
Ni pon travel agent sediakan.
Comity member just amik size baju je.Kan senang!!
Teringat masa zaman zaman rombongan sekolah dulu dulu.
Kalau rombongan jer, mesti kena pakai baju sama.
cute kan?
Waktu masuk USS adalah pukul 10am sampai 7pm.
Tapi kitorang decide untuk keluar selepas pukul 5pm.
Itu pun ada yang cakap tak cukup masa.
Banyak game yang dorang dorang tak sempat main?
Aku & Amy hanya ronda ronda macam polis kat luar saja.
Tidak teringin pun mahu main the game yang disediakan.
Keji gila kot kitorang.Aku tak tahan tengok orang beratur panjang babe...
Tapi kitorang over pose photo.
Hahaha..Encik Suami paling banyak bergambar.
Dia adalah orang yang paling tidak suka bergambar.
Boss juga telah memberi all staff termasuk anak anak & suami isteri duit Singapore Dollars.
Amount nya sangat bermakna buat kitorang.Bestkan?
Kalau tak silap, setiap orang sekali masuk di USS ni $72 ketika weekend.
$66 jika weekday. Tapi, jika korang over kaya, boleh terus beli yang VIP.
Semua game korang tidak perlu beratur panjang panjang.
 Boleh terus potong Q.
Tapi harga VIP adalah tambahan 30%.
tiada yang percuma disana.
Mineral water $5. Aku & Amy galak galak mahu beli air kepala Dinosaur.
Harga?..hahahaha...korang pergi sana nanti boleh tahu berapa ya.Setelah convert duit Ringgit Malaysia,
terus rasa mahu pitam..hahaha.
Tiket korang boleh redeem $5 untuk shop dan $5 untuk F&B.
Itu adalah free.Ini yang aku redeem masa beli air bottle yg ada kepala dinosaur tu.
  
Ini adalah sebahagian aktiviti disana.
Ada orang, enjoy the game & show kat sana.
Ada orang enjoy membeli belah juga.
Tapi kitorang berdua...enjoy bergambar ngan Frankestein ni.
Bukan dengan dia saja.Bermacam macam lagi lah.


Woody Woodpecker  in the house.
Sangat sangat cute.
Anak my M, telah mengepow mamanya.
Membeli dengan harga $33 seekor setelah bergambar dengan WW ni.
Memang cute.Tapi mamanya kena pow da...
Bestnya kalau boleh bawa Alili kesini.
Mesti dia teruja dengan semua ni...aiseh...Tak henti henti minda aku teringatkan dia...
Aiseh....

7 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

bestnya nok...aku jeles.......amboi korang honeymoon jugak la..kelass

daela berkata...

sekali la ni nok....syok...

FairyLilly berkata...

wah bestnyer..jenjalan...
Dasat la buat family day kat seberang tambak...

daela berkata...

fey-pasni teringin nak pergi tempat fey pulak...mesti lagi bestkan?hahaha..berangan jer tau aku ni fey..

atty's berkata...

beshnya dila dah sampai USS..nie.
bila ar kty nak sampai sini

daela berkata...

aah kty...mmg best...bawak anak2 lagi best kty..:)

Tanpa Nama berkata...

jeles plak tgk gambar dekla..bila lah akak dpt g..klu g skrg ..mau belanja besarrr punya...hahaha..