For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 1 Ogos 2011

::Syok nya memancing..::

Hai...Assalammualaikum..
Hari ini 1 Ramadhan kan?
Korang puasa tak hari ni..?
Apalah aku nikan, tanya soalan tak hagak hagak..
Ok, minggu lepas aku pergi memancing bersama saudara mara aku.
OMG, this my first time berjemur , berhujan...menemani Abam & yang lain lain.
Korang mesti sedang merekod ubi ketika aku otw pergi kepulau carey kan..?
Sebab, uncle aku advice..kena gerak awal dari rumah.
Kalau lambat lambat nanti port kena ambil dengan kawan kawan  uncle aku kan..

Muka muka nelayan darat.
He...masa ni kan..arround 9.00am.
Muka masing masing tengah happy.
Happy sebab baru lepas makan roti canai & nasi lemak.
Yang dibelanja oleh my untie.
Dorang melepak sambil mengikat perambut.
Eh..aku pun main bedal jer masa menaip ni tau..
Nanti kalau salah info, aku betulkan balik ea..
Uncle aku yang pakai baju hitam tu kan..
Hampir tiap tiap minggu pergi memancing.
AKu pun pelik.
Dulu masa aku ngan abam PJJ, abam pun gila memangcing ikan.
Nasib memancing ikan jer jadi kegilaan..
Kalau pancing orang...grrrrr!!!!kannnnnn...?

Uncle aku ni sampai kemana mana tah dia memancing.
Dari cokelat kulitnya...now sampai rentong.
Phantom Bank pun dia dah sampai.
Sampan, air laut, air tawar..semua dia redah.
Barang barang memancing pun banyak..

Ha..pitam kan bila tengok harga kat board ni.
Tapi untuk pemancing, hermm...sebelah mata jer dorang pandang.
Dah balik rumah kang..baru teringat sayang duit.
Menyampah.

"Hallo, nak ikut uncle pergi pulau carey tak esok?"

"ermm...orang ngan Abam nak balik kampung ikut mak.."

"Owh..kalau macam tu, lain kali jer lah ikut uncle ye.."

Terus aku capai towel sebab nak mandi kan..maklumlah..esok nak balik kampung.

Sambil mandi fikir fikir la pulak...
HAri tu, aku nak ikut dorang memancing, tapi salah timing.
Ni, dah boleh pergi..nak balik kg la pulakan..?
Abam dah tak keruan ajak aku pergi memancing..
AKu tak kisah sebenarnya.
Aku kan lalang.Orang suruh kesana..Aku pergi..
Orang suruh kesini..aku pergi...
Tapi tengok juga lah time nya kan?
Kalau ok...boleh say ON.