For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 30 November 2009

::Petua Untuk Pemilik Emas::


Salam Pagi Isnin kawan2...Today, aku nk kongsi pengalaman sikit kat korang...Aku tau ramai kawan2 aku kat luar nih suka nau pakai Emas..nak2 lak Emas 916 yang ngah hot harga nya kat pasaran....Mmg meletup giler harga emas kat kedai skrg ni...boleh terduduk jap ko...Ape kena mengena ngan air teh pulak ni kan...?Ok, ni aku nk share sikit aper yg mak aku ajar...Aku rasa ramai gak yg dah tahu ngan cara ni..tapi aku x dulik...aku nk korang yg mana tatau tu...kongsi bersama....ok...

1st, korang sediakan cawan, teh uncang (aper2 brand pun x per...janji dlm uncang)..pastu korang masukan teh dlm cawan dan sedikit ayak hangat..Pastu masukan sikit ayak sejuk...so...air tadi dah jadi suam2 kuku kan..???Lepas tu..biarkan teh ngan campuran air tu jadi sebati jap..den korang masukkan emas korang tu..dalam cawan td...



Korang biarkan semalaman..pastikan korang simpan cawan yg penuh ngan emas korang tu ditempat yang selamat..kang, nk bagi emas korang berkilau, kilat...dah hilang pulak...Lepas jer korang rendam semalaman, amik barang kemas td...bilas ngan air bersih dan di lap supaya kering...herm...pastu korang boleh bandingkan emas td ngan barang kemas yg x direndam lepas tu..pasti petua ni menjadi...emas korang kelihatan seperti baru dicuci di kedai emas.. Jimat, mudah dan senang..x perlu keluarkan modal..

Selamat mencuba...


11 ulasan:

pearl'E.J berkata...

k.ej tak tau pun cara ni.. tq2 sbb share... jap lagi nak buat laaa... hehehee...

BISKUTMARIE(",) berkata...

petua nak kilat kan kasut ade tak...??
hee....?

rosmona berkata...

petua ini sesuai dibaca oleh bakal mak mertua.. sbb die mmg penggemar emas tegar..

sue berkata...

WAH..baguih gak tips nih..xyah la nak ssh nak g beli pencuci brg kemas g lepas nih...heheheh

Lyn Yusoff berkata...

Lyn mmg amalkan petua ni..
mmg berkilat

FairyLilly berkata...

bagus petua ni, mesti korang banyak brg emas ni hehe...simpanan masa depan

Qumairah berkata...

yes..thank you for sharing

*ayu the sun* berkata...

terbaek! akan ku usulkan pada ibuku!

applemintlady berkata...

utk white gold,silver ke ado x cik nujum??hiks..

daela berkata...

Kak ej-
yer...sy pun rasa cam best jer bila dpt share ilmu petua ni sesama...best2..

Biskut marie-
adoiyai dek...nnt akk try tanya kat otai2 yer..

rosmona-
yer..silah lah ajar yer...sure berkilau2..

sue-
yer...penat2 jer kita cuci kat kedai..kena bayar 10hengget kan..?

Qumairah-
welcome dik..

lyn-
bagus kan lyn petua ni..

Fairylily-
ui...dak ler banyak..tapi adaer ler seurat 2..wakakakaaka...

kak ayu-
betul kak...harus bg tau mak akk..

al-farano
akk ada kain tuk kasi kilat silver & white gold..silalah dtg umah bwh ring awk yer..

Tanpa Nama berkata...

Hai Saya dari Australia , kali ini saya melihat video ini terkait memasak di website ini , saya benar-benar senang dan belajar lebih banyak dari itu . Terima kasih untuk berbagi .