For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Khamis, 21 April 2011

::mOKA mOKA PoYO gue:::

 Haloo..Assalammualaikum semua..
vavava..tajuk gua tak boleh blah kot today.
Gambar gua rakam ketika gua nak keluar dengan kekasih bucuk masam gua ni.
Dia tengah busy pakai minyak ghambut.
Gua yang dah over siap awal terpaksa buat buat happy tunggu kekasih hati gua tu..
Korang ramai yang tau gua suka pakai bulu mata palsu ala ala Rozita Cik Wan kan?
Sampai sekarang gua masih hover berbulu mata macam ni..
Ha, mesti korang macam eh..apsal la bini orang ni tak make up tebal ea?
Gua memang suka make up light light jer.
Kalau tebal tu..agaknya gua mimpi ngerilah malam tu kan..
Dari dulu gua punya make up tak pernah berubah.

 Kalau orang lain semua sibuk nak pakai cream pencerah muka yang berjenama..
 Gua...herm..malu nak cerita..kang korang kata gua berlagak pulak..
sebab gua bukan nya cantik mantik..
Okeyla..gua nak dedah rahsia cream yang gua guna..
Gua layan Fair & lovely jer.
Hahahaha...terkejut?Yup...memula laki gua terkejut gak ok..
Sumpah gua cakap yang ini jer gua guna dulu kini & selamanya..
Laki gua kurang percaya yall..Dia cakap gua tipu dia..sebab laki gua tak mampu nak sara
make up gua katanya..ehem..
Gua boleh tergelak besar masa tu..
Sebab laki gua sangat cerewet dengan penjagaan kulit mukanya walaupun dia hanya penoreh getah..
Nasib baik laki gua tak pakai cream pencerah you..
Kalau tak..gua sorok muka gua disebalik kuali..
hahaha..Ada kawan kawan gua tanya juga kenapa gua pernah tak cuba tukar jenama lain.
Ok, gua nak nyatakan..kulit muka gua memang serasi pakai cream F&L sahaja.
Cuba try nak pakai Olay anti kedut tu pun kulit gua titiba jadi merah & gatal seluruh muka.
Tapi gua pernah terdesak gunakan juga..hasilnya, muka gua tanggung derita percuma seharian selepas tu.
Nasib baiklah cuma merah merah jer..kalau naik jerawat batu ke lepas tu..confirm gua menangis..

Gua jenis suka mencuba jenama lain..
Gua pernah beli Maybline, MAC & 1-2 jenis lagi, tapi last last gua bagi mak gua je la..
Ate nya, muka gua akan titiba menjadi kelabu asap..
Lagi satu bedak compact..
Gua memang nan ado bedakcompact tu..
Korang cakap la berapa mahal bedak yang korang pakai, Gua senyum ajo..
Sebab muka gua memang jarang jarang tempek ngan bedak compact..
Last guna bedak compact kan..masa gua kawen tempoh hari..
Pastu dah lamo dah gua tak pakai..
Hantaran masa gua bertunang pun tak ada bedak bedak bagai kan..
Hanya set eyeshadow jer yang gua mintak..itu pun masih baru lagi..sbb gua malas nak pakai..

Sila abaikan bawah mata gua tu..
Itu memang dah semula jadi lobam..
Semua gara gara gua suka shift kerja malam..hahaha..alasan.
Untuk mendapatkan tan kulit ala ala asean macam gua, gua gunakan sofi punya cream.
Itu pun setahun hanya 2 kali jer gua beli.Itu pun sikit jer gua guna..konon konon nak tutup jerawat batu gua yang sangat suka bertenggek secara berasingan kat muka gua.
Bedak yang paling seswai kat muka gua adalah bedak baby.
Korang...percayalah...ini yang gua gunakan sejak dari azali..
Gua meroyan kalau bedak baby ni terlupa nak bawak kalau pergi mana mana..

Now laki gua dah memahami gua..
Dia kena berbangga sebab gua tak pernah nak mintak mahal mahal untuk beli alatan make up..
gua tak pernah menangis sebab make up gua habis sebab laki gua busy tak sempat nak beli..
Dia pun tak pening pening kepala sebab nak tanggung sara hidup make up bini..
Oh ya, sebelum terlupa, ada jiran jiran dekat kg.A gua kan..dengarnya sebelum kahwin si isteri suka bermake up..
Muka boleh tahan cunnya..Bila cun kalau tambah ngan make up..sure meletop lah kan..
Lepas kahwin, laki dok citer citer kat orang sekeliling, cakap kos nak tanggung make up isteri
melampau lampau mahalnya..
jadi renung renung kan..& selamat beramal..

p/s: Jangan sebab malu dengan apa yang korang ada..korang sanggup berubah!!..

5 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

aku pun sejak 2 menjak ni mekap mahal hehehe maklum la benda free kan...aku mekap mahal tnggung sendiri nok...tak kose minta laki..duit tu baiklah dia beli brg dapur byk2 lg bagus..

Queen berkata...

mek pun pakai bedak baby je...takkoser nak mekap bagai..heeee

shark berkata...

waaaa
entry yg sungguh tulus:)

Madam Casper berkata...

akak pakai bedak sejukk jer heheheheheh

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

akak cam lu gak.simple je. pakai apa yang ado. bab bulu mata tu akak belum try lagi . ketawa sampai tak henggat akak baca statement ko yang kat bawah tu.ada gak laki cam tu ye.