For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Ahad, 10 April 2011

::Gambar Masa Silam ::

 
Assalamualaikum w.b.t..
Nge nge nge...lama sudah aku sudah tidak bersiaran...
Kemana menghilang ea?
Eh..eh, mak ada ok.Sentiasa baca blog u all.cuma mak tak buleh komen jer tau..
Kenapa?...hahaha, tak payah susah payah nak tahu ya anak anak.

Cuba korang korang agak berapa usia gambar ni sekarang?
dah cecah 12 or 13 tahun yang lalu tau.Ini gambar mak copy dari Fb kawan mak.
punyalah banyak gambar masa zaman muda mudi dulu.
Sumpah hitam berkerak mak and the geng masa tu.
Maklumlah, ada pelari untuk sekolah,
pemain hoki untuk rumah sukan masing masing,
bola jaring ha..tu mak la tu...
tak kurang juga yang lari sekolah.hahahaha.
Gambar ni kiranya complete suku sakat gang mak.

Ok, masa nilah kan...meh mak ajak korang imbas kembali zaman sekolah menegah mak masa tu..

Masa zaman ni trend rambut mak & the gangs adalah berwarna warni.
kira dah habis hati sangatlah kalau berambut blonde masa tu.
terus terang mak nak kasi tau, mak paling tidak suka berambut blonde.
Sebab, mak & abah mak dah selalu bagi advice, jangan pandai pandai nak warna kan rambut masa sekolah.
mak ikhlas dan jujur tak. buat...see..anak yang baikkan?
Tapi...mak sorok sorok buat punk style ok.
Macam mana mak nak rungkai ea gaya rambut tu?
Ermm...rambut bahagian side burn ni kawan gunting nipis macam rambut lelaki.
Masih boleh ikat rambut lagi..hahaha..& paling best mak & abah tak perasan.
titiba terasa mak ni nakal sangat masa sekolah...aiseh....

Baju pulak, (masa sekolah) memang la wajib pakai t-shirt kan?
Tak kan la nak pakai baju tak der lengan pulak..ish..ish..
Tapi kalau kitorang kawan kawan melepak...mak lagi suka pakai t-shirt je.
Baju paling habis hati mak beli adalah Alien workshop & Ocean Pacific.
Time ni kira rappers baru nak top gitu kot..
Kalau shopping baju je...mesti nak pergi Sungai Wang Plaza.hahahaha.
Begitu jugak dengan seluar.Habis hati dengan seluar yang labuh labuh cawatnya.
Ala ala 4U2C...maklumlah..mak membesar dengan lagu Fiona masa tu..
Idola pun 4U2C, Feminin & KRU..hak tui...
Baju sekolah & kain sekolah pulak, selagi tak clear sampah sarap kat jalan..selagi tu lah tak sampai labuhnya.
Bila duduk time rehat, bawak liquid paper sambil menyonteng kain sekolah.
Dulu dulu, suka conteng nama boyfriend.hahaha..sorry suami ku..
Sapa boyfriend aku?owh..dia sudah past-away...Kurt Cobain!!!cittt

Masa zaman ni juga beg sekolah yang paling top adalah jenama Garfiled.
Tak tahulah apa yang buat fenomena garfiled melanda kitorang masa zaman tu.
Sampai tertukar beg pun ada.Ini gara gara masa pergi kelas Sains waktu last class.
sibuk sangat nak balik rumah...main capai jer beg orang lain..
Ada jugak yang bawak beg sekolah yang ala beg balik kampung..
kakaka..lawat siot...tapi sweeeeeeettt memories kan kawan kawan..?

Ok, kasut sekolah pulak..trend masa tu pallas Jazz & kasut tapak tebal.
Aku lupa pulak apa nama kasut tu..
Stoking pulak...hermm..malu nak tulis la....
Mak ada habit buruk masa zaman sekolah tau..
Mak tak suka pakai setokin masa dulu.
Kalau nak pakai stokin mesti warna warni kan..baru style pergi sekolah..
Nasib kaki mak tak bau cagu ok..
Time perhimpunan on Monday, mak & gang akan masuk lambat 
Kalau mood sampai sekolah awal..siap lah kitorang pow pow setokin kawan kawan..
kalau tak kasi pinjam..siap la...bukan dua belah pon kitorang pinjam..
Pinjam sebelah jer...kang bila pengawas cek..tunjuk sebelah kaki jer la...
Yang sebelah lagi tak yah la tunjuk...kang kantoi pulak..
Kasut jalan jalan mak dulu brand Vans & kasut karipap.
Kawan kawan mak pun sama juga..layan kasut gitu..

Ok..sudah panjang sangat mak membebel kat sini..
lain kali mak sambung lagi..
Tapi jangan mengharap terlalu cepat mak dapat hapdate ea..

P/S: mak rindu zaman silam mak dulu dulu...korang macam mana? Rindu jugak tak?

2 ulasan:

Aku budak poyos berkata...

hahahhaha....deklahhhhhhhhh
aduyai..mak zamn remajer2 ahaks...
lagak mcm vouge kat sekolah..tapi mcm anak yenna jual botol..hakhakhakahk....kurusnya aku zaman nih....

Sidratul Muntaha berkata...

bone structure muka ko tinggi deh.
tu pasal aku tgk,even ko chubby pun..
pipi takdelah bambam sgt..