For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Jumaat, 3 Disember 2010

Random ::Hotel Istana by Masa Dinner 2010::

 
Ewah ewah, bling bling ko Kak Jah.
Bersinar sinar.Tak sangka, snap titiba bersinar sinar ko.
Ok, Setiap tahun, company aku dapat Invitation ke Masa Dinner At Hotel Istana
Tak sangka, tahun ini tahun kedua aku dapat kesana lagi:)
Alhamdulliah.
Seperti tahun lepas,
Aku dan staff staff yang dijemput akan bersiap dari office saja.
Tak perlu pulang kerumah, 
Sebab, nak melintas masuk ke Ibu kota waktu petang sangat sangat hazab.
Jadi, semua pun ready  baju, make up & wangi wangian sekali dipejabat.


Setelah sampai ke HI singkatan untuk Hotel Istana,
Perut semua sudah menyanyi lagu Wings bertajuk Jerangkung dalam Almari.
Tapi tahan & control cun masing masing kot.
Tahun ini tiada Sarimah pengacara feberet aku.
Dia telah diganti dengan Helmi Gimik.
Semua orang pun macam...ooooooooo...tatau la best ke tak kalau dia jadi pengacara kan.
untuk malam tu.
Selepas Menteri memberi ucapan sepatah dua kata,
Muka muka boring mula tersenyum lebar.
Mana tak nya, kami kebuluran tahap gaban.
Nah, sekali waiter tu hidangkan first menu , 
haaa...sekejap jer food licin.Tipu la...
kata majlis koprat, takkan lah nak makan selaju seperti makan di pantry.
Adap dan sopan ala ala ketimuran tetap ada..:)
Sambil makan sanggup gigit sudu dari habis lipstik kan kan?hahaha
Prawn Oat Butter ni sangat sangat sedap.
Aku makan 3 ketui udang.
Dan serdak serdak oat yang sangat sedap tu.
Siap ada daun kari..adeh..teringat ingat sampai sekarang..
Macam biasalah, kalau dinner kat hotel,
makan malu malu sambil cover coz semeja ngan Director yang bujang.
hahaha, tak kuasa kot.
Sebab hidangan berlambak lambat ikut list.
Ayam ado, ikan ado, sayur ado..
desert ado..ha..desert sedap sangat...maaf tiada gambar.
Btw, kesian kat diri aku ni..
Aku tatau pulak yang erry putra ni sudah jadi penyanyi.
Titiba malam tu, ada dia ni buat performance pulak.
Lagu dia aku nyanyi lagu Shahir.
Boleh la..suara dia ni..
Selain dia, ada Alyah & Andy Flop Poppy.huaaahhh..ngatuk masa dia ni nyanyi..
Ok, aku ada cakap td kan,
Pasal Helmi Gimik.
Memula tu agak boring gak.Coz, dia titiba buat belagak speaking london dengan lagaknya..
Sebutan agak jelas, tapi cam melampau pulak.tapi still under melawak.
Ha...sekali dia buat aksi aksi...wah...tak kering gisi kot semua orang.
Memang terbaik la..melawak jer.
Sporting pun jugaklah.
Dia menyanyi..dia berjoget.
Ok, habis cerita pasal dia.Tahniah coz buat malam tu jadi gamat & ceria.

Hurmm...Luck my Director bujang nilah gamaknya.
Dah dua kali dia naik pentas dapat cabutan bertuah.
Kali ni dapat mini fridge.
Kan ke kira bertuah tu..
No. lucky draw dia ngan aku dekat dekat tau.
Dia 0061 aku 0062.Tapi aku redha..sob sob sob..
Ada jugak guest dapat ipad.Tv LCD 40 inch.
Ha ko...melotup hadiahnya..
Ok, kita tutup entri ini dengan bersyukur pada yang maha ESA..
Aminnn....

4 ulasan:

atty's berkata...

takpe daela.tak dpt lucky draw, tp dpt makan shedap

rieyana ynn berkata...

singah jap...;d /wahh...best dinner ni,,,;d

sue berkata...

aku pun jeles nagn en.director sbb asyk no. dia jek yg naik..huhuhu..

lily lotus berkata...

bestnya :) takpe coba lagi tahun depan..hehe