For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 14 Disember 2010

Kenduri Kendara Rumah Cousin

Holaaaa...
Time time cuti sekolah nikan..ramai betul orang buat majlis kenduri kahwin.
Setakat ni..ada 2-3 lagi yang sedang beratur kad yang dilanting untuk aku attendkan.
Insyaalllah, jika tiada aral melintang, kami sampai..
Okok, ni cerita pasal saudara mara punya majlis resepsi.
walaupun, aku keji tak ambil gambar dengan pengantin sebab pengantin sampai kitorang dah nak balik. 
Majlis diadakan di Klang Selangor.Daerah mana tak hengat.
Tapi area area Kapar kot.
Dalam dewan Masjid Berkhubah Hijau.
Begitulah sekali sekala berjumpa sepupu sepapat.
Harus berposing maut bersama Mak & abah aku.
Aku mana?
Haaaa...yang tukang tangkapnya aku lah..itu pasal tiada dalam gambar...ngeh ngeh ngeh.
 
Yang berbaju Petak hitam ala ala Gaban sakit pinggan tu..sila abaikan.
Ini kali pertama dia joint kenduri sebelah abah aku.
Naik pitam katanya...coz..dia tak berapa faham apa yang sedara mara belah abah aku cakap.
Hahaha..kitorang speaking London bebeh.
Bila sedara mara berkumpul, mulalah kan...
Tiada lagi bahasa melayu digunakan.
Sapa yang tidak faham,
sure...akan terasa dirinya dikeji.
Padahal tidak sikit pon kan?
Btw, dah banyak juga ajar ajar Amy pasal basic bahasa London ni.
Bukan tak pernah ajar.
Tapi...mana ada terus boleh expert ..
Kata dari kecikkan?
Haruslah...boleh..Go..Amy..Go..
Alili bersama Tok Along.
Titiba budak kecik ini buat trademark Black Metal tu.
Entah mana dia belajar...?
Sebelum ni, Alili asyik ajak kitorang beraya rumah Tok Alang.
Padahal raya dah lepas..
Rumah Tok Alang kat Sungai besar.
Rumah Tok Alang pinggir sawah padi.
Rumah Tok Alang dekat dengan anak sungai.
Agaknya, budak Alili ni rindu nak merasa suasana kampung lagi agaknya,
Mana tak nya...raya puasa tahun ini,
pagi raya ke-2, haaa...semua sudah mengangkut pancing pergi kesungai memancing.
Atok, nenek, uncle, mama ,abah, acik, farahnor, untie fiza, uncle eddy semua bersantai
kat jembatan.
Syok agaknya alili.Dia lah paling gembira.
Tapi, dia tak reti nak luahkan.
Itu pasallah, setiap nampak muka aku, Amy & Mama & abahnya berkumpul..
ajak balik kampung...Ala...kesiannya..
 
Team tembun..
Tudung out of fashion sebab mmg tembun giilaaaaa...
sigh....!!!!!!titiba salahkan tudung pulak...

4 ulasan:

sue berkata...

wah ..bagus2. ada peningkatan... lepas ni blhla melaram ngan shawls sesaje..alallala

Mimy Hamid berkata...

comel nok ko pakai tudung tu tak nampak hapa yg kurang...aku sukeeeeeee

Mimy Hamid berkata...

akusuke

atty's berkata...

kty rasa kty tau bahasa london tuh
tp kty faham ..tp takleh ckp.