For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 6 Disember 2010

::Legamu , Lega Kami jua..::

Hai everyone!!
Today aku mood sikit kacau coz pagi pagi sudah kena hujan.
Tapi aku redha, coz aku dapat juga sampai ke office tepat pada waktunya kerana tumpang cik sue.
Ok noted.
Lepas breakfast, tup tup aku terbaca satu blog yang sangat annoying terlampau lampau.
Selama ni memang tak hingin nak baca pon.
Tapi, biasalah orang yang suka menjolok sarang tebuan...ha...terimalah balasan.


Ok,


lega to clear off friends' list and being cleared from an ex-friend list.

Hallo, ko ingat ko tu sudah cukup bagus ke jadi sebagai kawan?tak ada kawan macam ko pun tak per.
Memula, dia ni remove/block kitorang one by one dalam office jadi friend list dia.
Dan sebagai kawan, Kami tak pernah nak remove bagai dia ni.Lantak pianglah ko kan?
Tapi, ada kami kesah?
Tak pernah yer!!!!
Sebab, perangai buruk dia ni dia suka suka buka tengok pict ex-friend dia dan membelek belek gambar.
Siap keji/puji & mengata sekali.
Dia akan tengok, ko kaya ke, ko miskin ke, ko makan apa ke, ko ada ramai anak ke,
ko ada ramai boyfriend ke, ko sedara ngan siapa, ko rapat ngan siapa ke...huh..semua akan dia belek ok.
Dia sangat suka menyibuk hal orang & akan tengok senyap senyap dalam FB / Blog or apa saja.
huii....padahal dia tak suka tu...ha...fikir fikirkanlah.

lega because i don't have to deal with idiocy and silliness.

Kitorang pun lega sebab kitorang pun tak hingin berurusan orang yang sangat sangat bodoh bangang
dalam hidup kami.Selama ini pun, ko jer pun yang suka sibuk dengan masalah orang.
Ko memang jenis suka menyemak dalam kehidupan orang.Kesian, belajarlah jadi cerdik sikit dalam perhubungan.

lega because i'm already out of there and i have better world out here.

Untuk pengetahuan ko lah kan, kitorang semua sekarang sedang berbahagia setelah ko berambus dari sini.
Kami semua makan sepinggan,lepak sesama.Tiada lagi permusuhan yang ko sering war warkan.
Tak sangka....setelah ko blah dari sini, satu persatu rahsia ko telah dibongkar.Kalau korang nak tahu, sebab ada manusia manusia seperti inilah, kami yang berkawan boleh jadi gaduh.Sebab, cerita suka putar putar.
Tapi, kami sungguh bertuah, sebab kami tak sebodoh ko.Kami boleh menilai mana yang baik mana yang bodoh dungu.

lega because now i know the true colors of those people i once knew.

Aku tak rasa ko pernah tahu warna warni persahabatan?
Aku tak rasa ko penah mengalaminya.Yang aku tahu, hidup ko penuh dengan perasaan dengki & iri hati.
Perasaan itu yang sering bermain dalam hati ko.Perasaan itu yang membuat ko tersiksa..

lega because i get the chance to improve

Itulah, aku harap ko boleh berubah.Nak nak lagi pasal diri ko tu.Pasal hati & perasaan ko terutamanya.
Buangkan segala hasrat dengki & busuk hati ko tu pada semua kawan kawan ko.Hati kalau sudah hitam, susah nak cuci tau..!!!
Sila percaya, bahawa...tak semua orang ko boleh kawal.tak semua orang akan rasa ko yang terbaik.

lega because it happens now rather than later

Errrmmm...Aku pun rasa macam tu.Nasib baik kitorang semua cepat cepat sedar, sebab, kitorang pernah berkawan dengan bekas si penipu.Ok kawan kawan, dia ni jenis suka sembang lebat.Dia suka bangga bangga diri.Dia suka tipu orang.Dia suka mengada-adakan benda yang tidak ada.Dia suka bohong kawan baik dia sendiri.Sampai hati kan..?

lega because i don't need such friends in my list.

Aku tak Psycho seperti ko.Jadi aku biarkan saja dirimu disitu.
Bagus jugak..boleh baca apa yang ko merapan & merempan dalam blog ko kan.hahahaha..
Tengok, blog jugak tempat ko meluahkan perasaan..Kesian..sampai tak ada kawan yang sudi dengar masalah ko kan..?

lega because i don't have to ponder why and why and why everyday before coming to face them everyday and have to speak to them everyday and play along like a dumb person when i'm not

Sebut pasal nikan, ko tak serik serik ke?Kan aku penah advice ko dulu.Ok, korang, meh aku citer sikit,
Pernah tak korang masuk office pagi pagi dengan muka yang masam mencuka?Dengan sombong masuk ke office?Pernah ke?Kalau pernah samalah macam dia ni perangai korang.Dia ni suka buat muka belagak gila kalau masuk office.Padahal pakai kereta biasa jer pon.Padahal masuk pukul 830am je pon.Big Boss aku yang naik kereta mewah pon masuk office muka berseri jer.Siap bagi senyuman dan ucapan salam.See..wtf teruk gila perangai dia ni?Muka kalau macam Nasha Aziz ke, Fasha Sandha ke, ok boleh terima.Bila masam muka pun masih cantik.Ini...Ya Allah...Ampunkan dosa aku Ya Allah...
Tolong lah eh, jangan lah perasan sangat yang ko tu pandai.Ko pandai pun sebab speaking London jer.Bab bab lain semua tak pernah ko miliki.Nak nak pasal persahabatan..sikit pun tidak layak..

and lega because we belong to different set of group, clique and society where i can't mix with yours and you can't mix with mine.

Memanglah.Sapa yang sanggup dengan dia ni?Cakap...sapa yang sanggup?Orang yang sanggup tu pun sebab terpaksa.Kalau boleh diberi pilihan, semua orang pun tak nak sama dengan ko..Serious,tiada sapa yang mahu.Sebab, ko terlalu mendongak kelangit.Ko terlalu kejarkan awan.Ko terlalu sukakan bintang.
Ko tak pernah lihat pada bumi, ko selalu memandang sinis pada tanah.Ko tak pernah bersyukur bahawa tanah & bumi adalah tempat asal ko.Ko terlupa itu.Jangan ingat semua orang seperti Ko.Ko mengejar bayang bayang ko sendiri...aduh...kesiannya...

lega because you zipped your lip tight and we are no longer bff...thank you!

Hermmm...Apa perasaan koranglah kan...kalau, ko sebagai BFF selalu kena tipu?Contoh terdekatlah,si A kena tipu dengan dia ni pasal Buku.Buku tu memang agak mahal MILIK COMPANY aku.Lepas tu, ko as a BFF sanggup tipu ?Sial tak sial?Kalau aku..sure aku sial sial kan jer.Nasib aku tak kena tipu.Dia boleh cakap yang buku harga ratusan SGD tu milik dia.WTF la....Lepas tu, dia ni sanggup bermuka muka dengan BFF dia? Elok lah Si A diamkan diri.Supaya tidak di tipu lagi..Si A pun tak mengharap ko jadi BFF nya.Sumpah stupid dia tak mahu kawan dengan ko lagi.Ko tak payahlah susah susahkan diri ko dengan mengirim SMS atau pun apa segi perhubungan dengan si A.Si A terlalu kecewa dengan ko.Si A doakan supaya ko cepat berubah.Si A berharap agar ko tak dikejarkan ke hospital Tanjung Rambutan dalam masa terdekat ini.

"Semoga Allah mengampuni dosa dosa lepas ko."

hahaha, aku tulis Bahasa Melayu, dia orang melayu yang makan belancan tapi tak faham dan buat buat dungu bongok tak reti bahasa Melayu ....

10 ulasan:

Madam Casper berkata...

Huh memang terlampau.....bleh bagi url blog dia ..tetap nak menyibuk gak tu hahahahaha

ayumadura berkata...

kah kah kah kah kah
lawaksss gilerrrr mek...
aku ingat kisah org giler meroyan ni dalam drama melayu je..rupanya wujud jugak ek..seb baik aku tak terkena badi giler dia tu kan kan kan...

rosmona berkata...

owh... berpino bijik mato den membaco hingga ke titisan terakhir...

kite pon ade saing mcm ni...

kawan tak berguna..
layan lagi tak berguna..
tak menjadi kudis pon bile tak kawan ngan die...

lagi satu pernah jadi sendiri kt saye...
ade jenis yg suke buat2 cite sampai boleh memporak perandakan umah tangga..
tatau la ape ade dalam kepala hotak diorang ni?
sampai boleh buat mcm tu....
sib baik Allah itu ade...
antara cepat ngan lambat je tuhan tu nak tunjukkan kebenarannya..

sabo yo lah....

kak ina mail berkata...

Panjangnya Daela.janji ko dah lega, akak pun lega sama.busuknya kawan, buang je, nampak tak tanduk akak.khe khe

kella berkata...

memang.. memang orang begini ada dikalangan kita!
aku pun tak faham! betul2 tak faham kenapa dia nak jadikan dirinya begitu!
macam bagus, macam pandai, macam cantik, macam lawa.. padahal? hapah pun tarrak!
aku juga pernah dikalangan orang seperti ini! tapi dia tak pernah pula mahu mengaku salah silapnya malah tetap berbangga kerana konon2 nya dia terselamat bila jauh dari kita.. see? tetap takkan mengaku yang dirinya tak dksukai orang!
wah! tetiba aku hot di sini pula!
huh, pengalaman lalu dengan orang seperti ini...

have a nice day.. :)

atty's berkata...

Alhamdulillah daela dah x perlu lg kwn ngn org cmtu

FairyLilly berkata...

Salam daela,
sejak I dah jarang memblog, u pulak yang rajin memblog ya. Lately very the bz, nanti akan ku your previous post. Terkezut I dgn your latest entry..kenapalah wujud manusia yg perasan bagus cam gitu, ramaikan.
Dia ingat dia tu sape...Jangan dilayan n jangan kisah dengan orang camtu. Tapi mmg lega kan bila kita dah luah kat blog. Lepas tu we can say bye and tak yah pikir dah.

daela berkata...

Kak casper-Link blog dia ada dalam blog list dila lagi..kalau rajin carilah ya...hahahahaa...

Ayu-memang ayu, aku ingat lepas berambus dr tmpt kita dia sudah duduk diam2 kat luar,tapi..masih x puas hati lagi ngan kita semua rupanya..dasar kucing kurap..

wana-tapi, klu x ada orang mcm ni..dunia x indah...hahahahaha...tapi klu boleh, elak kan lah masalah emo mcm dia ni..huh..hari2 emo...seram ngan sikap dia ni..

Kak ina mail-mmg kak, dia sudah tiada dihati kami...

kella-sy bagi nasihat ibarat masuk telingakiri kuar telinga kana,susah nak bg advice kalau hati sudah busuk & hitam..

kak ty-semoga kita semua bukan seperti & dikalangan seperti ini..

fey-Hai fey,cuba ko bygkan...dia punya pasal habis kami semua bersikap saling tidak percaya..semua angkara mulut dia.seriau aku ada kawan mcm ni fey...

Thanks to all coment.

Semoga kita semua tidak seperti dia..

lily lotus berkata...

fuhh! lega baca...

Liza berkata...

kalau k liza pun, kak liza akan buat benda yg sama, kawan2 camtu tak payah simpan