For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Rabu, 12 November 2008

1001 kenangan..

tahun 2008-aku x perlu menoleh zaman silam lagi..
aku perlu menghadapi semua dengan tabah...kecekalan hati...kesabaran diri..
pasrah adalah perjuangan untuk diri pada masa sekarang nih..
kesetiaan, kasih sayang, cinta...adalah
yang terbaik untuk aku..
Aku dan si dia sudah lama bercinta..
cintaku pada nya semakin erat..
kasihku padanya x pernah berubah..
rinduku padanya setiap masa..
air mata gembira@ sedih sentiasa menjadi teman aku yg setia di saat suka @ duka..
begitu juga dengan kerjaya...semakin hari...semakin mencabar..
sahabat juga telah bertambah...
setiap orang akan melalui putaran hidup sebegini....namun..
kita perlu REDHA dengan dugaan dari-NYA..


tahun 1998-aku telah meninggalkan 10tahun yang lalu zaman tu...
aku akan melangkah kealam kedewasaan...aku akan mengharungi hidup tanpa perlu ke sekolah lg..tp, aku sedey sebab...aku akan kehilangan zaman nakal2 waktu remaja..hiks...tiada lagi friends2 nakal kami lepak, study,shopping..sbb,masing2 membawa haluan sendiri..
aku, along, zana, rehan, elin, amaz, punk & ajar
tp...titiba pada hari ni...aku terlalu rindukan persahabatan kita..
aku rindu kenakalan kita sehingga membuatkan kita famous kat sekolah dulu..
aku rindu saat2 kita semua makan LAKSA kat gerai Wak Lamun..
aku betul2 rindukan saat2 itu...


tahun 1987-hari ni...aku dilanda kesedihan...
air mata sentiasa mengalir dipipi...
ini kerana aku mula2 masuk sekolah...akan meninggalkan emak yg berada dirumah..
tp...itu adalah hari pertama memasuki alam persekolahan yg pertama...selepas itu,
aku terus belajar..terus berani pergi sekolah sendiri...hiks...klu la...boleh kembali pada
zaman tu...aku akan belajar bersungguh2...
tp...mana mungkinkan???

12 ulasan:

adie-ishmael berkata...

gerai Wak Lamun tu kat mana? Abang ni peminat laksa...boleh sarapan laksa,lunch laksa dan dinner laksa...sahur laksa pun pernah???

daela berkata...

hiks...tu 10 tahun yg lalu...wak lamun tu pun dah x sihat...dan mungkin x berniaga lagi...
ni gerai kat kg medap PJ..sy pun mmg suka laksa...sampai penah kejer kat LAKSA SHACK...hiks...

adie-ishmael berkata...

ic...dulu masa study pernah dok sek 14 pj...laksa sarawak kat LAKSA SHACK sedap kan....

daela berkata...

haah...mmg sedap...tp sy mcm sudah keboringan mkn laksa gitu...sy lebih suke laksa kat gerai2....abg penah g kat jln 223 pJ x...?kat sana...laksa meleTOP....

lily lotus berkata...

aku terkenanggg..huhuhuu!

daela berkata...

ye la....rindunya zaman tu kak lily lotus..

Casper a.k.a wifee en.atan berkata...

haa dah ada geng citer pasal laksa tu..okler tu..daela meh langkawi abg adie leh blanje laksa tu

daela berkata...

hahaha...best nya...saya pun x sabar nk jumapa akk....akk...bulan 5 tahun depan dh bersalin ke blom???hiks...

* ayu * berkata...

somehow.. entry ni buat ayu terkenang kat zaman ayu jugak...
heemmm....
sweet memories will always b pondered kan...
take care daela!

daela berkata...

kak ayu-
thanks...mmg zaman tu...buat kita akan terkenang sampai bila2..

adie-ishmael berkata...

yer lar...tak pa daela...kalau kak casper tak nak belanja, meh abang belanja...cakap jer nak berapa mangkok...

daela berkata...

wah...abg mlm td p mkn laksa kat jln 223 pj...wah...sedap...nnt abg dtg sini...kita g...mkn kat sana...daela pulak blanja...