For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 21 Mei 2012

#Medan 3# Versi Jenjalan Cari Makan

Hai...Assalamualaikum.
Meh, nak sambung cerita.
Lepas jer lepak kat Sogo tu kan,
Perut kitorang sekali lagi mendidih .
Ikutkan waktu Malaysia dah pukul 8 malam.
Waktu yang biasa untuk aku dan Abam makan.
So, suruh Pak Supir tu hantar kitorang makan kat Wajir Seafood ni.
Aku macam biasa...selalu la...was was wi sufi..
Tapi...bila tengok agak ramai orang yang makan bertudung,
Hati terus tenang...
Semoga apa yang aku dan semua makan hari tu halal..
Amin...itu yang terlintas kat hati masa tu.
Nak tengok menu nya..?
 Ok, since aku memang dah kata ini pestime pergi jenjalan kat Indonesia ni.
Perkara wajib nak rasa adalah Jus Alpukat.
Aku terus tanya kat waiter tu.
Air ni ada tak?
Ha...sekali ada..
Perasaan pertama kali minum air ni..rasa entah..biasa jer.
Tak der hebat mana pun.
Tapi...setelah dua kali sedut..terus terasa nikmatnya...
Lepas tu aku offer Abam suruh rasa.
Korang tahu apa dia komen tentang Jus Alpukat aku tu?
Rasanya seperti ranting kayu yang di blender.
Kemudian ranting kayu di bubuh sedikit air, pewarna hijau.
Akhir sekali nak menutup kuat rasa ranting...bubuh coklat..!!!
Ha...begitulah komen dari Abam.
Ala...jeles lettew...!!!
Abam order air apa tah?
Aku malas nak snap sebab air dorang jus jus biasa jer..
hahahaha...padan muka dorang...sebab korang kata air aku x sedap.
Sentap aku..terus tak mo tangkap gambar air korang...
 Black paper brokoli.
Boleh mintak dimasak bersama daging sapi atau ayam.
Aku choose ayam.
Bila order sampai...aku macam...eh...apsal besar bapak sampai pinggan brokoli ni?
Adoiyaiii...sapa nak habiskan...hahahaha..

 Udang goreng butter.
Ini paling terbaik.
Aku makan dua ketul jer.
Size udang separuh tapak tangan aku yang gebu ni.
Ha.....sedapnya...rasa nak makan lagi..
Bila nak pergi lagi nih???
 Dalam banyak banyak food yang kami order.
Tom Yam ni paling spoil.
Korang nak tahu macam mana rasa nya?
Rasanya seperti hirup kuah asam pedas.
Tapi ada letak serai.
Tak ke spoil rasanya.
Ok, serai tak jadi masalah untuk aku..
sebab bagi aku serai antara bahan utama nak buat Tom Yam.
Ini...dorang campur dengan bunga kantan.
Aku sampai sekarang tak boleh nak terima....
Ada ke...campur bunga kantan kan??
Tengok kuah...terasa sedap gila...dah rasa..
Akakaka...puii...aku tersedak pedas.
Cili padi tu wayang jer.
Tak ketuk pun..
Aku rasa depa aci campak jer..hahahaha..
Ini ikan siakap 3 rasa.
Ini pun sedap jugak.
Tapi tak larat nak habiskan.
Kawan aku cakap sepatutnya...ikan ni potong ala terbang.
Tapi...tak pulak dorang potong macam gitu.
Semua portion adalah besar.
Kitorang makan berempat pun tak habis ok.
Korang agak agak berapa ratus ribu rupiah yang habis untuk semua ni?
Aku tak ingat pun berapa....
Tapi aku rasa dalam myr 70-+.
Termasuk air sekali...

Ok..lepas kenyang makan,
hari pun hujan renyai renyai..
kitorang pun beredar dari situ.
Paling best bila ada orang tolong payungkan sampai ke mobil.
Abam aku tak jeles pun.
Sebab yang tolong payung kan dia jantan jugak.
Hahaha...
Lepas bersih bersihkan diri..
Yahooo....sambil sambil kira duit rupiah..
Yang mana lebih kan..puiittt..
Sambil tu borak borak.
Penat giler....tapi mata masih tak mahu pejam..
Abam...dia dah melayari mimpi sendiri.
Aku jer yang masih terkebil kebil tak mahu tidur.

Lepas tu layan tv Indonsia.
Celah mana pulak ada tv Malaysia kan kan?
Lepas tu ada rancangan hantu.
Puiii...memula nak tutup tv dah.
Lepas tu..aku terkekek kekek gelak.
Sebab hantu tu di cipta untuk takutkan orang.
Orang yang ditakutkan pulak is melatah.
Ha....kelakar juga...
Tapi...pikir pikir balik...macam bodoh piang pun ada jugak.

huhhhhh....sedar sedar dah pagi....ohoho....
pin pin..pin pin....bunyi itu buat aku tersedar..
Hah, nanti sambung lagi ok??

2 ulasan:

Nieda berkata...

kat indon , tomyam bukan pilihan terbaik.
Tomyam kena oder kat siam baru kena

eezance berkata...

salam singgah..
wah, sedap2nya makanan... ;)