For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Rabu, 7 Mac 2012

Acik Wedding- ::Edisi Benikah di Pagi yang hening...tapi terlambat...nasib baik Tok Kadi tak merajuk....kahkahkah

Haha.Sentap baca tajuk hari nih?
Oppp...Assalammualaikum..(Sorry peram cerita..mood muram durjana nak mengupdate blog kot)
Plan asal adik mak menikah memang waktu Malaysia jam 11Am.
Awalkan kan?
Lepas tu , adik aku cakap arround 1030am kena ada kat kawasan masjid.
Kebetulan pulak memang malas dah nak balik rumah sendiri masa tu.
So, bangun subuh subuh...cau balik rumah dan bersiap siap.
Hasilnya...agak lewat juga sampai ke masjid masa tu.
Maybe 5 minit lambat kan kan.
Adik adik aku yang lain sudah sampai. Yang lambat aku ngan untie aku yang tercinta.
Sebab sesatbarat mengingat jalan mencari Masjid yang bakal menjadi saksi nanti.
Abam kau orang memang kadang kadang boleh harap.
Kadang kadang hampeh.
Padahal, dudulu bulu kaki Abam bersepah kat area tu...Mak aii..sembang...an an?
Nasib baik terjumpa logo masjid. Kalau tak...sure...!!!
Kami ketinggalan pesawat menyaksikan majlis pernikahan adik mak tu..
Antara hantaran yang sikit sangat dibawa hari tu..
Tapi sebelah lelaki untong...sebab dapat kek dengan buah..
Acik kejam kot..sebab tak bagi apa apa food dekat family farah..
Yer lah...kenapa ea?
Tema pada hari pernikahan hari tu adalah warna Purple untuk pihak kitorang.
Abam pun tak ketinggalan.
Cuma warna jer lain banyak.
Dorang semua pakai baju melayu perple masa aku kahwin dulu.
Cousin aku Kemal a.k.a perasan Awal Ashaari memang busy masa tu.
Masing masing mengyibukkan diri dengan mengambil gambar & video guna garuan masing masing.
Gambar memang lah blur blur tahap cipan kan?
Heee.....teringat masa abam menikah dengan aku dulu masa menaip ni.
Terus aku laju laju pergi tengok folder gambar kitorang menikah dulu dulu..
Sebab tulah aku kalau nak update blog ni selalu separuh jalan.
Bila dah mengimbau gambar gambar lama...terus malas nak update.
Padahal...memula jer semangat.
Dengan sekali lafaz, adik aku sudah selamat menikah dengan Farano.
Abam korang 3 kali baru sah.
Masa tu...aku yang seram pulak...
titiba laju laju tengok kot ada sapa sapa yang lipat hujung karpet masa tu.
Menakal aku pikir bukan bukan ..

Nasib baik ikut Mas kahwin Selangor.
Ok, Aku rapat dengan adik beradik aku.
Mak aku pun tak menagis tengok Acik sudah selamat menikah.
Mungkin dalam hati mak sudah cukup sedih sebab anak bujang kesayangannya sudah bersedia
untuk mendirikan rumahtangga.
Aku pun titiba terasa sebak.
Sebab mata masuk habuk masa tu...kahkahkah...hampeh!!!
Macam comel jer gambar ni..
hikhikhik...ok, nanti aku hapdet lagi ea...

Baibai...

p/s:kadang kadang jiwa selalu memberontak...tapi...naluri sering mengingatkan..banyak banyak bersabar..
 

1 ulasan:

atty's berkata...

cantik baju pengantin..selamat pengantin baru utk pengantin ye