For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 10 Mei 2010

My Cousin Wedding Reception



Salam penuh kegembiraan hari ni..Harap-harap korang semua sihat-sihatlah hendaknya...Ok, last week aku ada cakap yg aku & famili nakt attend Wedding my cousin kan..?And, belum terlewat nak wish tuk Syuhada & hubby, Selamat Pengantin Baru...Ni adalah gambar jarak jauh yer kawan2...Saya malas naik stage..My Uncle & untie buat majlis yang agak jauh dari rumah sebenar dorang...Coz, umah dorang x der kawasan tuk mengadakan majlis kenduri kendara cam gini...Korang x percaya?Iye...coz neighbor dorang ni adalah majoritinya bukan Melayu...Jadi cam susah sikit nak buat kendurikan...So, x yah nk pikir2 byk, dorang sewa dewan dekat Bangi...then all out kat sana jer senang...

Ha...kalau dah namanya pergi kenduri- kendara, pastilah Cousin datang jugakkan...Ni sebahagian dari sedara-mara aku..Semua comei-comei kan..?Masa ni, baru Mak, abah & aku jer sampai...My sibling yang lain semua on the way..So, ni gambar lepas mencekik...n lauk pauk & nasi catering itu adalah sedap...Jadi terlupa diet mak sekejap...yeeeee....

Yang pakai baju biru turquoise tu lah My Untie yang buat majlis ni...Abah aku adalah Abang nya..Ha...masa ni Afiq & family dah sampai..kecoh seketika majlis coz alili dah datang...Dia adalah budak kecik yang meningkat besar Tapi spesis x mo makan...Susah betul nak suruh makan..Kena paksa-paksa OK..tu pun sesudu jer...yang lain..Makngah dia tolong makan...Saper makngah nya tu...ngeh3x...

Fara & Adik aku...Dorang pun bakal menjejaki akknya x lama lagi...bila?Tah..aku pun malas nak tanya..Dorang pun kawan & bercinta2 sudah lama...Aku & fara pun dah rapat..x der segan megan dah...Yey...sok2 dah jadi adik ipar boleh buli basuh pinggang mangkuk..

Budak Macal & famili..Macal mean nakal dalam bahasa banjar...Uppsss...x penah tercerita lak yang keturunan aku adalah Banjar...Syok weeeh..aku can speak on banjar dengan baik...hahahahhaha...Ada reader yang baca blog aku ni orang banjar x..?And nak ucapkan happy 5th Anniversary to my bro & SIL..

Ups...saya datang single-mingle tanpa tunang yer nok...My tunang adalah bekerja...Semua cousin aku pun cari tunang aku...wah...very the rahsiakan My tunang...Dorang mmg x penah jumpa amy live lagik.Tu yang dorang dok berkata yang Amy adalah tunang yang paling Rahsia...hahahaha...ketawa evil jap aku...Masa aku bertunang, Amy keje, masa cousin2 aku buat kenduri-kendara amy keje...Jadinya..Amy masih x sempat nak beramah mesra dengan saudara-saudara aku...X per...time kenduri kawen kang jer la...

Ha....ni cousin aku yang tersayam....Asri nama ea....Dia ni ngan aku tua setahun jer...Very the bam-bam dia sekarang..Sama jugak seperti aku...Kitorang ni jarang2 berjumpa..kalau dulu masa kecik2, kalau balik langkap jer mesti balik umah dia ni...wah...sangat meriah..nak2 lak time2 raya..pastu hujan..dan banjir..huii syok main banjir...jernih ko...air banjir sungai depan umah dia..Sekarang, masing2 bawak haluan...nak ajak main banjir pun segan...kena hujan pun buleh sakit kepala...kan..?So, lepas bergosipan..kami pun pulang..ye...balik..nak sambung tdo...

9 ulasan:

Dee berkata...

org2 yg tgh bertunang..mmg wajib attend wedding..sok2 kita kahwin xde org nak dtg..hahaha...

Queen berkata...

setuju dgn kak dee...tapi kalau tak bawak tunang pun takpe..tak basi sangat..nanti lepas kahwin semua macam terpegun je tgk laki hang..ekekkee

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

tak sabar nak tunggu kenduri daela lak nih
hehe

Mimy Hamid berkata...

nok mak nampak hijau..very the...memikat aku..takpe nok may tak de takpe..nnt bg seri ko kawen..hehe

atty's berkata...

time kenduri kendara ..mmg besh .leh jumpa sedara mara..

Tanpa Nama berkata...

saya org banjar johor..
huhuhu..

asri berkata...

kazen... kenapa ko tak cakap ko ada blog.. kalau tak dah lama aku tumpang bertenggek kat sini.. hiks.. comel nyer aku... gebu...

FairyLilly berkata...

Hijau ver the green...i like....
Elok gak ko 'sorok' tunang ko tuh...buat kezutan dihari 'itu'. Camna preparation...Eh..rasanya keluarga ko kat sabak bernam kan. My friend yg asal sana, pun orang banjar. Suka dengar aktiviti depa masa sesi bukak hadiah kawin. Nanti kok buat camtu ke

lily lotus berkata...

sangat tenang pic latarblkg blog ni...