For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 9 Mac 2010

::Afiq Alili::

 
 Salam & i miss u all...Hiks..Korang rasa aku mesti macam nak tutup blog kan?huhuhu.....x der pun...tapi niat macam dah ada dah..Aku dah mual hapdet blog walaupun citer melambak2 nk buat...Ok, citer ni last week tau..Kebanyakan friend2 aku kenal anak buah aku yg comel bermata bulat ni kan..?Syafiq Azri @ nick name nya Alili...This my 1st anak buah tau...dan blom lagi ada tambahan...So, dialah intan payung & cucu EMAS dalam family aku..
  
 Sehari x jumpa Alili aku rasa macam x lengkap untuk hari tu....Tapi bila dah tiap2 hari dok kat umah aku, cam bising pun ada gak..bila x der rasa sunyi pulak umah..!!!Korang ada tgk citer Halimah Jongang x dalam Astro?ha...Alili ni suka betul mengajuk ckp saper2 jer  ermasuk dalam rancangan TV..kuat betul budak kecik ni terpengaruh..Aku baru jer buka pintu pagar pelan2 aku dengar dia nyanyi lagu halimah jongang tu dengan nada yg betul..Bila dia nmpk jer aku melintas nk masuk bilik, titiba jer Alili sebut "anyah..anyah jongang...!!oh anyah gigi jongang..." aku x tahan terus tergelak...hahahahhaha....dia menyakat aku..pastu aku tanya dia jongang tu haper? dia jawap gigi...pastu aku tanya gigi tu ape?dia tunjuk gigi dia..pastu aku tanya gigi anyah jongang x?dia jawap x pun...akakakakaka...budak2...
  
 Upsss....korang terkejut dengan pict ni?Ini adalah betul2 punya keadaan alili skrg ni...Dia terhantuk kat kerusi kat luar umah aku...Wahhh...hebat alili dapat sebiji telo ayam percuma kan?Abang & My sister in law dah dapatkan rawatan kat SJMC dah...seb baik doctor kata x der aper2 coz cuma terhantuk jer...Kot yer la yg bukan2 yg terjadi...sian alili...Dengan umur nya yg 4 tahun pd tahun ni, dia nk jadi pelompat antara kerusi ke kerusi yg lain..x lepas kat atas kerusi, terhantuk kat bucu kerusi..seb baik bulat..kot yer tajam?kena mata...aduhaiii..lili..lili...Waktu kejadian, aku x der coz tengah melawat abah aku yg masuk hospital...Mak aku menangis tgk cucu dia dah macam pelakon AVATAR dah...Aku & adik aku tergelak bila received MMS dr dekjan...tapi siyes..kesian..dah balik rumah tgk dia tengah  tido ngan dahi yg bengkak tu...Sayu hati aku...Aku harap alili dah x nakal macam selalu lagi...tapi..bila jer dia bgn dr tdo...wah....2 kali lebih dasyat up keaktifan dia...huaaaaa........Alili x berubah u all...now dah sembuh sikit but...dia kena chiken pox pulak.....hahahahaha...Semoga alili cepat sembuh....hurmmmmmm.......

7 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

adoi sekali terhantuk gitu daaa kepala...nasib tak de pape....ko tgk pengaruh budak..jongang pn dah tau..hahaha lawak lawak

rosmona berkata...

dah lame xupdate blog.. Sekali update mak haaaaiih.. Panjang brjela..

mrs.ecam berkata...

alahai tngk alili dahi dh benjoi tingat plak kt ankku...uhuhuuhu boys mmg cam 2 la...lasak...klu pasif pelik la plak kang...heeeee

Dee berkata...

sian..dh tuam ke sis?

FairyLilly berkata...

ala keciannya budak comel ni..dah dapat telur ayam dapat lak chicken pox harap cepat sembuh. Daela ko jgn ngegada nak tutup blog tau...Tertunggulah la ko hapdate blog, kalau ko tutup..huhu...

sue berkata...

nila padahnyer klu x reti nak ddk diam...syafiq2....heheheh

attyfir berkata...

ADOI..KTY YG TGK PUN RASA SAKIT..semoga cepat sembuh ye..sian ..