For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Khamis, 2 Mei 2013

Jimba mamba dengan Budak tomei tomei..


Haluuu...Haluuuu... Assalammualaikum.
Senyap sunyi blog mak kan?
Mak busy menyendok uolls.
Haha..tak kelaka kan?
Ni pulak anak sedara senduk.
Kalau duduk kat rumah bukan main susah nak tidur nya.
Sekali masuk kereta , kengkonon nak bawak tengok binatang binatang..
Sekali pandai pulak tidur lena.
Turun naik escalator pun senyap ok.
Lena berlepas ke angkasa lepas pada hal hiruk pikuk nyah kat sana..
Haih...la anak buah...


Happy belated birthday untuk aku..
Kat blog jer aku malas nak update.
Kat luar...18 kali makan kek.hohoho...ayat sedapkan diri korang..
Badan usah cakaplah kan.
Macam tempayan...hehehe.
Sabtu lepas sambut birthday dengan Mama Rayyan kat Sunway Pyramid je.
Laki?
Owh...laki mak penoreh getah uolls.
Susah nak cuti kalau hari sabtu.
Jadi, acara berjimba rama dengan Sister in law je lah.
Yang lain lain bukan ada kat rumah pun.
Semua balik kampung coz cousin iolls buat kenduri arwah.
Kebetullan pulak rayyan tak berapa nak sihat.
Flu dia. kesian pun ada jugak.


Mula mula kitorang mentakedarah kat Ayam Penyet Express.
Aku minggu lepas asyik makan ayam penyet je kot.
Lepas tu macam tak tahu nak makan apa.
Aku fastfood memang kureng sikit.
Tengok mood.
Titiba mood makan ayam penyet pulak minggu lepas.
Lepas ronda ronda tu, singgah mengopi kat Delicious.
Tak cukup mengopi tapau sekali.
Terima kasih SIL sebab belanja kek kek comel dan sedap.
Terharu sebab boleh makan kek dengan seronoknya hari tu.
Kalau dengan Abam?
Hahaha...melintas pun tak nak ok.
Huhuhuhu...
Abam tak kejam ok.
Cuma hint SUPAYA ingat kau dah gemok....
jangan makan yang boleh tambah gemok...


Inilah hasil tangkapan petang itu.
Valvet cake memang tersedap terbaik kat Delicious ni.
Siap ada macaroon kecik kecik kat atas tu.
Sedap bangat uolls.
Lepas tu beli scone & Pavlova.
Sumpah itu pun terbaik jugak..
Lepas tapau semua tu terus balik kepangkal jalan.

Sampai rumah pun tak makan lagi.
Sembang sembang dulu tunggu Abam datang rumah mak iolls.


Abam sampai rumah tak lama lepas tu family aku pun sampai dari kampung.
Lepas tu terus open table cake yang cenonet tu.
Disebabkan dorang masih kenyang..
Aku yang baham kek banyak.
Untung dorang kenyang.
Abam makan dua tiga suap jugak rasanya.
Sebab rasanya tak berapa nak manis kan.
Kalau manis...eh..mintak tangan kau...aku nak luah kat tangan kau...
eeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................................

Budak busyuk yang sentiasa susah nak senyum
Aku pun tatau lah kenapa sombong nau mukanya.
Hazab nak bagi gelak.
Aku macam biasalah...buat lawak bangang pun belum tentu rayyan nak senyum.
Gelak apatah lagi.
Abah cakap hari tu abah terbersin.
Sekali Rayyan boleh kekeh kekeh gelak.
Sakit jer hati aku dengar.
Bersin ok...bersin pun lawak rayyan rasa..


Gambar pengubat rindu dikala aku tak joint dorang dating sefamily.
Aku dengan Abam dating tempat lain.

ok babai..

XOXO,

Daela.

1 ulasan:

A Girl Like You berkata...

hi! Blogwalking! :)