For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Jumaat, 19 April 2013

Dah Pregnant baru aku update story dorang bersanding...ko mampu???Hahaha..

 Assalammualaikum uolls...

Woah...berjanggut tondan baru aku update story pasal adik aku kahwin kan?
Sory lah uolls. mak busy sangat sampai tak terupdate blog uols.
Sebelum aku terlupa terus nak cerita pasal wedding dorang ni,
meh aku flashback balik cerita..
Hari sabtu dorang nikah kat Masjid area Kg. Lindungan.
Malam sabtu pulak ada acara bersanding lagi uolls.
Tapi gambarnya aku taruk kat bawah.
Actually ada banyak.
Tapi sempat snap pakai henpon garu 2 ketul.
Selebihnya tumpang glam pakai camera orang lain.
Dasar henpon garu yang sentiasa kena cas. puii betul.
Elok jer snap second pict,
Henpon pun padam.
Hahaha. nampak lawak kan?
Ketawalah....
esok aku beli henpon 3310.
Dah tentu tahan lama & maki.

Pengapit sebelah kak cik a.k.a Mak su (Ajar rayyan panggil mak su) adalah adik kakcik.
Comei dak kak ton?
Eh...nama dia Aisyah. Comei kan....
Baju dia lawa uolls...
Ramai orang dok berkenan.

Pengantin mengenakan tema dark purple pada siang hari.
Macam tiru aku jer kan?
Eh...tak lah...aku jenis tak obses pada warna.
Aku beli ikut dan & kesukaan.
Bagi aku tak perlu obses sangat.
Sebab nanti mati jugak.
Tapi, Kak cik ngan adik aku obses warna Purple.
Semua benda pun nak warna Purlpe.
Tapi macam pelik pulak...masa dorang bertunang dulu pilih Pink.
Herm...konfius pulak aku. titiba teringat sekarang nikan..

Yang berdiri sebelah adik ipar aku tu Shawn Ann.
Aku bukan kenal dia sangat.
Dia pun dah sasah tak kenal aku.
Tapi, dia empunya pelamin dan pakaian pengantin.
Korang boleh google FB dia.
Now dah buka butik kat PJCC Kampung Medan.
Sebelah adik aku tu make up dorang pada hari menikah & bersanding.
Sangat cantik uolls.
Jeles tengok kereta dia...
eh ke situ pulak.


Dari kiri :

Along, Ecah (nama glamer uolls) , Kak cik, Kak Yang  & Kak Ngah.
Aku tahu nama nick name dorang jer.
Malas nak jengah jengah kat FB dorang.
Haha.
See..semua cun cun uolls.
Iolls je yang tak bermake up bagai masa majlis tempohari.
Busy uolls.
Make up tebal pun cair sebab hari panas nau hari tu...
Kakak kak cik yang bernama Kak Yang tu tukang jahit uolls.
Semua baju dorang dari sabtu sampai Ahad dia yang jahit.
Adoiyaii...jeles aku.
Kemain cantik cantik Kak Yang jahitkan.
Sapa sapa yang nak tempah baju boleh tempah kat dia.
Tapi dia kat Ipoh.
Peplum lah, kebaya ni aku rasa dia pandai kot, jubah pun reti & baju kurung.


Bergambaran sebelum turun ke bawah bersanding.


Make up kak cik sangat cantik.


Lepas selesai semua majlis persandingan, makan & potong kek
Dorang bergegas pergi tangkap gambar outdoor katanya.
Lokasi aku tak ingat kat mana dorang bergambar ni.
Yang pasti..lepas kitorang kira duit salam tetamu kasi,
Dorang sampai.
Haha.
Di sebabkan tiada majlis bertandang,
Jadi kenduri hari Ahad adalah besar besaran.
Mak & Abah aku pun happy sangat sebab selesai tugas mak menjaga kitorang semua.
Sekarang masing masing ada keluarga sendiri.
Terima kasih mak & Abah.
MakAbah & besannya Cik Midah & Pak Din ambil keputusan untuk membuat kenduri sekali harung.
bukan apa uolls, 
Buat sekali lagi senang dan jimat masa tenaga orang kampung.
Ada pulak yang bawak parang kalau tiap tiap minggu pasang khemah.kannnnn???
Dah la sekali pasang 12-13 khemah sekali.
Pitam uolls.

Menu pulak macam biasalah
Rendang daging, ayam masak merah, ulam ulam, yong tau foo (yang ni mak aku sponsor)
Ikan patin tempoyak (mak kak cik sponsor) ha..lain lain macam biasalah.
Ada desert gandum, cendol & air sunquik  grape & lemon.


Ok, berbalik pada malam sabtu tu,
kata orang majlis berinai macam gitulah..
Aku boleh sumbat kain baju macam nak pergi jogging ok.
Tu yang semua gambar aku tak ada.
Orang lain semua sibuk lawa lawa.
Aku sama macam bibik ok.
Dengan Abam yang demam panas time malam.
Adoiyai..itu yang bawak baju aci dan jer kot.


Peace...

Lepas tu dorang berdua seminggu honeymoon ok.
Genting-Cameron-Pangkor.
Ohya, aku nak bagi tau...Rumah kak cik & rumah mak adalah selang setingkat.
Berhadapan pulak ok.
Lepas dua - tiga hari adik aku tu pergi honeymoon ada orang naik atas rumah kakcik jumpa mak kak cik.

Alili : Assalammulaikum...Mak kak cik...o...mak kak cik..

Cik Midah : Wsalam....ooo Alili....kenapa alili datang sini? nak jumpa opah ke?

(Cik midah gunakan nama opah supaya alili ikut panggil opah. ada ke patut panggil nama mak kak cik ok.
ko mampu???)

Alili: Anjan ( Nickname adik bongsu aku) ada kat rumah mak kak cik tak..? 
(Sambil buat muka mengharap...)

Cik Midah : Eh...Anjan mana ada. dia kan pergi berjalan dengan kakcik...g genting...cameron..bla bla bla..

Alili: Alili ingat anjan tak nak turun rumah nenek dah.....
(Alololo...sedih uolls aku dengar mak kak cik cerita...kesian alili...)

CIk Midah : Haa...nanti hujung minggu ni Anjan & kak cik balik yer...Alili tunggu tau..

Alili : Yelah...(terus turun bawah ke rumah nenek..tanpa menceritakan apa apa pada neneknya)

Rupanya alili rindu pada Anjan.
Selalu Anjan yang suka babab & melayan budak tu.
Alhamdullilah...now Kak cik dah berbadan dua.
Wah...bunting pelamin katanya.
Semoga semua selamat lah ya.


**Ada rahmat disebalik semua kejadian....

XOXO,

Daela.

6 ulasan:

applemintlady berkata...

hahaha..alili oh alili..by the way cacik mmg cantik..

atty's berkata...

pengantin sgt cantik..
baju2 pengantin,pengapit semua pun cantik.

kalo dekat nak gak tempah .

Mimy Hamid berkata...

hoi head to toe perngantin pompuan lawaaaaaaaaaaaaaaaa cantik gilers....sesuai..wahh rupanya ko dah beradik ipar baru ye nok...ada 2 la bunga baru

daela berkata...

Farah- kannn...kak cik tomei...

Kak Atty - terima kasih..hehe...onbehalf pengantin..
boleh gak tempah kalau nak..tp agak payah jugak kak..hehe..Akk tahniah sebab dapat pergi menunaikan Umrah..:))

daela berkata...

Mimy- kannnnnn.....pasni ada 3 orang anak buah ...yeyeyeye....!!!

Uncle Lee berkata...

Hi Daela, Wow! The bride sure a beautiful lady. I suka her eyes...boleh lupa nama mak, ha ha.
I really enjoyed looking thru the pics here....Vey well taken pics too.
And love her black nyamuk can fly thru blouse.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.