For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Isnin, 23 Ogos 2010

Dah lama bersawang...rupanya dah 13 Ramadhan..

Salam 13 Ramadhan, adoiiii....akhirnya...aku bernafas kembali dalam blog yg sudah lama aku abaikan ni...Aku masih membaca blog korang semua, tapi...aku sendiri tak mempunyai masa utk menulis & merapu dalam blog aku sendiri...damn busy kot.

Giler la...aku mmg banyak sangat citer nak tempek kat dalam blog, tapi banyak benda gak aku kena buat...Anyway, Selamat berpuasa kawan kawan...Ha..korang mesti cam kak nam jer kan?Nak tau aku macam mana sambut bulan puasa setelah bersuami?hahahahahaha...meh gelak jahat jap...

Aku baru berbuka puasa ngan Amy, hanya 4-5 kali jer semenjak 13hari berpuasa ni..Kenapa?Sebab, Amy keje..waktu kerjanya sangat padat dikala bulan puasa ni..Sedihkan?Aku bersyukur sebab rumah mak aku tak jauh dari rumah kitorang...Hari2 aku balik umah mak aku kalau Amy x dapat berbuka puasa dirumah...Giler? Nak buka puasa sensorang kat umah...Ada lak yang nangis sambil makan nasi kang...

Waktu bersahur pulak adalah minggu lepas, seminggu aku bangun masak..Aku masak? Yer..aku masak sendiri ok..kelentung kelentang kat dapur aku kejekan subuh subuh hening tu..Amy x tolong..?Owh...dia tolong cuci pinggan lepas bersahur..Dulu, masa belum kahwin, mak tolong sediakan...skrg, dah kahwin...aku sediakan sendiri..Lauk yang selalu aku masak time bersahur, 
  • Mesti yang ada kuah..owhh..wajib kot, coz Amy suka makan nasik ngan lauk yang berkuah..macam masak lemak ikan or..sambal
  • Sayur tumis, ni pun tiap kali sahur pun aku masak...
  • Ikan , ayam, or sotong goreng mesti ada sekali dalam menu
  • Ikan masin , ikan bilis optional x pun Amy request bila dia nak makan  
Ha...Nak tengok gambar?Sumpah siyes, aku skrg ni malas nak amik amik gambar...kang Amy kata aku poyo...so...lenkali jer la...ni kira nasib baik & aku tengah free ni..kalau x..sure korang ingat aku lupa password atau lupa jalan pulang ke menghadap blog..

4 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

dah kawen nok..tetiba ko jadi ratu dapur..hehe

rosmona berkata...

tekak suamimu dgn tekakku adalah sama...

tp daku tahu, kamu haruss sabar kerna die sgt teliti dlm segala hal..

hahahaah.. daku telah melaluinya sewaktu duduk dengannyer dahulu..owhhhhhh..

rasenyer nk potong buah pon rase nk amik pembaris...

hahahahahahaha.. (gelak jahat)..

adenium berkata...

wahhhhh caya lah....masak tuh... time sahur.. hahahahah...
weiii dila.... mana gambor haziq nya...

kella berkata...

hehehehe.. faham perasaan itu.. lain bukan.. sekrg kena sediakan untuk suami pula.. :)