For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Khamis, 28 Ogos 2008

TART NENAS...


Bila nak dekat-dekat dengan puasa ni...(yang akan datang 2-3 hari lagi nih...)mula la...aku busy cari resepi nak buat kuih raya...bukannya nak buat pun,sajer jer...nak sedapkan mata melihat nya...AHAKs..


Aku ni sememangnya suka makan biskut tart nenas ni..Nak dikatakan...sebelom raya@lepas raya pun aku sanggup buat sendiri..x kira la...asal teringin jer...aku buat..asal kawan-kawan teringin jer...suruh aku buat..ngeh,ngeh,ngeh...
Aku start pandai buat kuih/biskut ni sumernya atas pertolongan rakan-rakan aku iaitu..."mala", "kak jem","ecah", "maklong"@ kak olie...tapi..chef beso nya...maklong r...kat line aku dulu...time buat kejer pun sempat salin resepi kuih-muih nih...tu la pengalaman yang paling best..masa tuh aku kejer kat NATIONAL PANASONIC.Time tu...nak belajar buat aper...jer....sumer ada kepakaran masing2 utk jadi tenaga pengajar...Free lak tu..
** kepada kawan2 ku semua...terima kasih kerana sudi jadi kawan yang paling baik dalam hidup ni..
ps**paling teruk aku kena "brainwash" ngan kakjem..tp sumer tu menjadi pengalaman/pengajaran yang paling berharga..THANK AKAK..i love u..

1 ulasan:

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

salam singgah ke blog daela...

alamak...tgk tart nenas...teringat kat mak yanie...dia wat bisnes jual tart nenas gulung setiap kali nak raya..

he he he