For More Info Click Here..

Iklan Berbayar

Selasa, 7 September 2010

::Biskut Tart Nenas 2010::

 
Salam...Ada orang masih baca blog aku tak lagi sekarang nih?Heeeee.. Ado?....Thank you, thank you..Aku nak memohon ampun maaf coz aku memang kedaung giler bulan Ramadhan ni dengan tugasan di dalam office..Nak menaip entry pun aku naik malas, nak upload gambar apatah lagi..Gambar ni pun aku tangkap sebab nak MMS ngan encik suami..oooo..Encik suami keje malam..Jadi, aku terpaksa pulang kerumah mak untuk bersahur dirumah mak..

Korang dah banyak buat biskut raya tahun ni?Aku...herrrrrmmm...inilah biskut fav yang aku akan hasilkan sendiri.Aku memang tidak pernah membeli Tart nenas kat sapa sapa pon..Coz aku pandai buat sendiri..Rasanya ilmu cikgu aku yakni Maklong a.k.a Kak Olie ni, memang aku gunakan sampai sekarang ni..Thank u Maklong..

Tart Nenas ni mmg sangat sangat mudah untuk mengadunnya..Cuma perlu sedikit sabar..

 
Aku memang suka buat biskut last last minute cam ni..Sejak aku pandai buat biskut , sampai la sekarang ni, lagi 4-5 hari lagi nak Raya, barulah aku adun bancuhan biskut..Kenapa? Sebab, aku kalau buat kuih, kena waktu malam..Aku lebih selesa buat biskut waktu malam..Start dari pukul 9pm- 5 or 6am baru siap..One shut aku buat..So, kalau aku penat, aku berhentilah..Lagipon aku suka adun banyak banyak kali..Ada orang kalau mengadun biskut buat sekali banyak..ooo...itu bukan aku...Aku suka buat sikit2..Agak2 malas boleh tdo lepas bancuhan siap..hahahhaa..dasar pemalas kan?

Ada biskut baru aku belajar buat tau...Biskut Oreo..huh, rupanya Hitam legam..nasib baik rangup...Huh, aku x berani nak kata sedap coz Amy kata so so jer biskut tu..Dia kata manis la, kurang chip coklat la...warna gelap sangat la...haaa..banyak nau complain kan?Harus...aku simpan jer biskut tu...hahahhahaa...x per...baru percubaan kali pertama...
owwh...Aku start cuti khamis..tu sambung buat biskut tart lagi...yeaaahhh...penat!!!!!

3 ulasan:

Mimy Hamid berkata...

nok menarik je biskut oreo..share...!!!

atty's berkata...

terliur kty nengok dila ..punya tart nenas tu..

Lyn Yusoff berkata...

pandai dila wat tart nenas ni kan..
leh ajar. hehehe...